JollaSailfish OSYleinen

Venäjän posti ostaa Sailfish OS-puhelimia 195 miljoonalla ruplalla

Venäjä on ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut rakentamaan omaa ekosysteemiä mobiililaitteille markkinoilla vallitsevien iOS:n ja Androidin rinnalle. Viime kuussa suomalaisesta Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä tuli ainoa virallisesti Venäjällä hyväksytty mobiilikäyttöjärjestelmä. Sailfish OS -käyttöjärjestelmää suositaan siis käyttämään Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa.

Nyt Venäjällä on oikeastaan vasta ensimmäisen kerran otettu konkreettisia askelia Sailfish OS -käyttöjärjestelmän suhteen, koska Venäjän viestintäministeri Nikolai Nikiforov on julkaissut Twitterissä, että Venäjän posti on ilmoittanut ostavansa 195 miljoonalla ruplalla uusia puhelimia, joiden käyttöjärjestelmänä toimii ”kotimainen Sailfish OS”. Puhelimista täytyy siis löytyä ”kotimainen käyttöjärjestelmä”, joka on virallisesti Venäjällä hyväksytty. Tämän vaatimuksen täyttää tällä hetkellä vain ja ainoastaan Jollan kehittämä Sailfish OS, jota kehitetään myös Open Mobile Platform Ltd:n toimesta Venäjällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Venäjän postin ilmoitus ostaa juuri Sailfish OS -puhelimia ei ole yllätys, sillä yritys on Venäjän valtion omistama valtionyhtiö. Aikaisemmin ilmoitetun mukaisesti ”Sailfish OS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa”.

Jolla C

Tällä hetkellä markkinoilla ei juuri ole Sailfish OS -puhelimia, jonka takia Venäjän postin on järjestänyt laitehankinnastaan ”huutokaupan”, jolla toivotetaan kaikki valmistajat osallistumaan uusien puhelimien toimituksiin. Asiakirjoista käy ilmi myös, että uusia puhelimia varten on laadittu tarkat tekniset vaatimukset. Vaatimuksiin on lueteltu muun muassa tuki 2G- ja 3G-verkoille, muistikorttipaikka, GPS, GLONASS ja näytön pitää olla 5-5.5 tuumaa. Kameran osalta vaatimuksena on vähintään 8 megapikselin kenno ja salamavalo. Puhelimista pitää löytyä myös vähintään neliydinsuoritin, joka toimisi 1,2 GHz:n taajuudella. Puhelimilta vaaditaan myös muun muassa 2 gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Esimerkiksi suomalaisen Jollan kehittämä Jolla C -puhelin täyttäisi kaikki edellä mainitut vaatimukset. Kokonaisuudessaan Venäjän posti on hankkimassa 15 000 uutta Sailfish OS -puhelinta, joiden kappalehinta saa olla korkeintaan 13 000 ruplaa, eli noin 205 euroa. Kokonaisuudessaan kaupan summa tulee olemaan noin 195 miljoonaa ruplaa, eli reilut 3 miljoonaa euroa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tutkimattomia ovat Linuxin tiet…

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla