INOIYleinen

Venäläinen puhelinbrändi INOI luopui kotimarkkinoistaan – asemoi itsensä nyt virolaiseksi puhelinvalmistajaksi

INOIn yksi tuoreimmista puhelimista.

Venäjällä tunnettu älypuhelinvalmistaja Inoi on luopunut kotimarkkinoistaan, kertoo venäläislähteet. Inoin toiminta on perustunut edullisiin älypuhelimiin, jotka ovat kiinalaisten sopimusvalmistajien kehittämiä ja valmistamia. Inoi on nyt katkaissut yhteytensä Venäjään ja asemoi itsensä virolaiseksi valmistajaksi.

Muun muassa Kommersant-sivusto kertoo Inoin olevan VVP Groupin entisen omistajan Sergey Fominin omistuksessa. Fomin on kerrottu poistuneen Venäjältä vieden puhelinbrändin mukanaan. Inoin edustaja on kertonut myös, ettei kommentoi asiaa Venäjällä, sillä brändi on nyt virolainen. Yhtiötä lähellä olevien lähteiden mukaan Inoin lähtö Venäjältä tapahtui noin kuukausi sitten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Inoin sivuilla ei ole enää myöskään Venäjän tai Valko-Venäjän markkinoita listattuna, vaikka ne aikaisemmin sieltä löytyivät. Inoi-puhelimet ovat kuitenkin edelleen myynnissä venäläisten jälleenmyyjien kautta. Venäjän markkinoilla brändi on ollut tunnettu, mutta sen markkinaosuus tänä vuonna on ollut tietojen mukaan 5,9 prosenttia peruspuhelinmarkkinoilla sekä älypuhelinmarkkinoilla osuus on alle 1 prosentin.

Inoi oli vuonna 2017 ensimmäisenä tukevassa venäläisen Sailfish OS -käyttöjärjestelmä kehitystä, joka nimettiin myöhemmin Aurora OS -käyttöjärjestelmäksi. Inoi esitteli Venäjällä Inoi R7 -puhelimen sekä Inoi Tab 8 -tabletin. Muita Aurora OS -laitteita ei brändiltä nähty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Brändin vetäytyminen kotimarkkinoiltaan ei vaikuta Venäjän markkinoihin juurikaan, mutta kyseessä on ollut yhtiön yksi tärkeimmistä markkinoista. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on muodollisesti ensimmäinen kerta, kun venäläinen puhelinvalmista päättää lähteä Venäjältä.

Taustalla on suurella todennäköisyydellä Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa. Inoi on nähnyt selvästi järkevämmäksi vältellä ongelmia ulkomaisten kumppaneiden kanssa kuin toimia rajoitteiden alaisuudessa Venäjällä.

Lähde: Kommersant.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:INOI