HMDINOIYleinen

HMD Globalin entinen toimitusjohtaja Florian Seiche hyppäsi Venäjältä karanneen INOI:n kelkkaan – Valmistaa edullisia älypuhelimia

HMD Globalin entinen toimitusjohtaja Florian Seiche. / Kuva: HMD Global

Suomalaisen HMD Globalin entinen toimitusjohtaja Florian Seiche on tänään ilmoittanut uusista tuulistaan LinkedIn-profiilissaan. Nokia-puhelimista vastanneen suomalaisyrityksen Seiche jätti viime syksynä.

Florian Seiche nousi Nokia-puhelimista vastaavan yrityksen johtoon vuoden 2017 kesällä, ja luopui tehtävästä lokakuussa 2022. Syytä lähdölle ei koskaan kerrottu, mutta viime vuoden lopulla HMD Global teki suuria uudelleenjärjestelyjä toiminnassaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Florian Seiche kertoo liittyneensä INOI:n hallitukseen.

Tänään julkaistu postaus kertoo Florian Seichen liittyneen Inoin hallituksen jäseneksi. Inoi ei varmasti kerro monellekaan suomalaiselle yhtään mitään, mutta kyseessä on venäläistaustainen halpapuhelimia myyvä yritys. Puhelimet ovat usein olleet kiinalaisten sopimusvalmistajien kehittämiä ja valmistamia, joita myydään Inoi-brändin alaisuudessa.

Viime vuoden lokakuussa Inoi luopui kotimarkkinoistaan Venäjällä, ja yritys päätti siirtää kirjansa Viroon. Yrityksen taustalla on ollut Sergey Fomin, joka poistui Venäjältä hyökkäyssodan alkaessa Ukrainassa. Samalla hän vei mukanaan Inoin ja jatkoi toimintaa Virossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Inoilla on ollut myös yhteyksiä Suomeen, sillä brändi julkisti vuonna 2017 suomalaisen Jollan kehittämän Sailfish OS -käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen Venäjälle. Inoi R7 –puhelimen jälkeen yritys julkisti myös Inoi Tab 8 -tabletin, jossa oli Sailfishiin pohjautuva Aurora OS -käyttöjärjestelmä. Sittemmin Inoi on tuonut myyntiin valituilla markkinoilla Android-pohjaisia halpapuhelimia.

Suomessa Inoin laitteita ei ole koskaan virallisesti myyty.

Lähde: LinkedIn

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD