Aurora OSSailfish OSYleinen

Sailfish OS vaihtoi nimensä Venäjällä – Tunnetaan nyt nimellä ”Aurora OS”

Sailfish Mobile OS RUS -käyttöjärjestelmänä tunnettu versio suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä on Venäjän markkinoille kehitetty versio. Sailfish Mobile OS RUS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa.

Viime vuonna kerroimme, että venäläinen yritys Rostelecom osti Sailfish Mobile OS RUS -käyttöjärjestelmää kehittäneestä Open Mobile Platform -yrityksestä 75 prosentin osuuden. Rostelecom on Venäjän merkittävimpiä tietoliikenneyhtiötä. Rostelecom on johtava yritys Venäjän laajakaistaliittymien, IPTV-liittymien, maksu-tv-liittymien sekä kiinteiden puhelinliittymien toimittajana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä viikolla Rostelecom on ilmoittanut, että Sailfish Mobile OS RUS -käyttöjärjestelmän kanssa aloitetaan uusi kehitysvaihe täysin uuden tuoremerkin alla. Käyttöjärjestelmää kutsutaan nyt Aurora OS -nimellä. Nimen vaihtaminen ei vaikuta juurikaan käyttöjärjestelmän toimintaan, vaan pohjana on edelleen Jollan Sailfish OS, mutta kyseessä on jälleen yksi askel kohti laajempaa paikallista ekosysteemiä. Venäjällä Aurora OS:n kerrotaan tukevan kaikkia mobiilikäyttöjärjestelmän oletustoimintoja, alkaen viesteistä ja puheluista. Sailfish OS:n tunnusomaista Android-sovellustukea ei Aurora OS -versiosta kuitenkaan löydy.

Venäjän hallitus suunnittelee siirtävänsä kaikki valtion virkamiehet hyödyntämään Aurora OS -käyttöjärjestelmää ja tämän suunnitelman toteuttamisen odotetaan maksavan 160,2 miljardia ruplaa. Venäjän hallituksen tarkoituksena on siirtää siis noin 8 miljoonaa virkamiestä käyttämään Aurora OS -laitteita vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lähde: Rostelecom

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Aurora OS