Yleinen

Verkkokauppa.com ostaa E-ville-verkkokaupan 5,3 miljoonalla eurolla

Verkkokauppa.comin logo

Verkkokauppa.com on ilmoittanut ostavansa suomalaisen e-ville.com-verkkokaupan. E-villen pääkonttori on Suomessa ja yrityksellä on toimintoja Kiinassa. Yrityskaupan kerrotaan tukevan Verkkokauppa.comin strategiaa vahvistaa ja laajentaa valikoimaa omissa tuotemerkeissä.

Kaupan myötä Verkkokauppa.com saa e-villen kokeneen hankintaorganisaation, joka toimii Kiinassa Shenzhenissa ja Hongkongissa. Jo yli 10 vuoden aikana etabloitunut e-villen paikallinen osto-organisaatio ja tehokkaat hankintaprosessit mahdollistavat myös hankintakanavan vastuullisuuden seurannan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

E-ville on vuonna 2007 perustettu verkkokauppa, joka palvelee asiakkaitta Suomessa ja Pohjoismaissa. E-villellä on myymälä, varasto- ja huoltotiimi Mäntsälässä. Valikoimassa on mm. puhelimia, polkupyöriä ja vapaa-ajan varusteita, elektroniikkaa ja muita kodin tuotteita. E-ville työllistää noin 40 henkilöä Suomessa, Kiinassa ja Thaimaassa, ja he jatkavat yhtiön palveluksessa.

Yrityskaupasta huolimatta Verkkokauppa.com kertoo, että E-ville.com-verkkokauppa jatkaa toimintaansa ja palvelee asiakkaittaan kuten ennenkin.

”Yrityskauppa on ensimmäinen Verkkokauppa.comin historiassa. Olemme viime vuosina kasvanut vahvasti orgaanisesti ja tämä kauppa tukee erinomaisesti strategisia kasvutavoitteita. E-villen kuluttaja- sekä yritys- ja tukkuliiketoiminta ja Aasiassa toimiva hankintapalvelu vahvistavat keskeisiä kasvualueita. E-villen innovatiivinen ja tehokas yrityskulttuuri sopii loistavasti Verkkokauppa.comin kulttuuriin ja tapaan tehdä töitä sekä palvella asiakkaitamme. Toivotamme e-villen henkilöstön lämpimästi osaksi Verkkiksen yhteisöä”, sanoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka.

Kauppahinta on noin 5,3 miljoonaa euroa, josta rahana maksetaan 3,3 miljoonaa euroa ja 2,0 miljoonaa euroa yhtiön kaupan täytäntöönpanon yhteydessä suunnatussa annissa myyjälle annettavilla uusilla osakkeilla. Osapuolet ovat lisäksi sopineet mahdollisista enintään noin 6,7 miljoonan euron lisäkauppahintaeristä, jotka maksetaan ehdollisena sille, että yhteenlaskettu omien tuotemerkkien myynti ylittää asetetut tavoitteet vuosina 2022, 2023 tai 2024. Yhteensä kokonaiskauppahinta voi olla enintään 12,0 miljoonaa euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kauppa pannaan täytäntöön huhtikuun alussa ja samalla e-villen liiketoiminta siirtyy Verkkokauppa.comille. Liiketoiminta konsolidoidaan Verkkokauppa.comin lukuihin vuoden 2022 toisen neljänneksen alusta alkaen. Ostetulla liiketoiminnalla arvioidaan olevan Verkkokauppa.comin vuoden 2022 liikevaihtoon 5–8 miljoonan euron positiivinen vaikutus.

Lähde: Verkkokauppa.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Aina ennen E-Villen asiakaspalvelu ja toimitusajat pelasivat. Näyttää siltä, että yrityskauppa tahrasi tämänkin kaupan ja nyt meininki on täysin toinen. 1-3 arkipäivää on muuttunut viikoiksi. Tilaan jatkossa tavarani suosisti ulkomailta josta ne tulevat nopeampaa kuin Mäntsälästä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen