AndroidXiaomiYleinen

Verkkokauppa.com aloitti tuoreen Xiaomi Mi A1 -puhelimen myymisen Suomessa 299,90 euron hintaan

Xiaomi Mi A1 ruusukulta

Xiaomi julkaisi viikko sitten Intiassa uuden Xiaomi Mi A1 -älypuhelimen, joka on yhtiön ensimmäinen Android One -käyttöjärjestelmällä varusteltu puhelin. Kyseessä on siis puhelin, joka toimii loistavasti myös esimerkiksi Suomessa ja suomalaisten iloksi laitteessa on tuki lähes kaikille 4G LTE -taajuusalueille, joita Suomessa käytetään.

Xiaomi Suomi vahvisti puhelimen julkaisun aikaan, että Mi A1 on tarkoitus tuoda myös Suomessa saataville noin 299 euron hintaan. Verkkokauppa.com on tänä vuonna ottanut valikoimiinsa Xiaomin tuotteita ja nyt myös Xiaomi Mi A1 on saapunut tarjolle. Verkkokauppa.com on laittanut valikoimaansa Mi A1 -puhelimen ruusukultaisen väriversion 299,90 euron hintaan ja toimitusten odotetaan alkavan vielä syyskuun lopussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mi A1:n tehoista huolehtii Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa laitteessa on vakiona 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa muistikortin avustuksella. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja se on Full HD -tasoinen (1920 x 1080). Akun kestosta pitää huolen 3080 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntäen USB-C -tyypin latausliitintä. Xiaomi Mi A1:n kaksoiskamera rakentuu kahdesta 12 megapikselin kamerakennosta ja etukamerana on yksi 5 megapikselin kamera.

Uuden Xiaomi Mi A1:n tärkein seikka löytyy kuitenkin Xiaomin ja Googlen yhteistyöstä, jonka tuloksena puhelimessa on Android One 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa puhtaan käyttöjärjestelmän, joka on aina ajan tasalla ja turvallinen. Xiaomi on tuonut puhtaaseen Android-käyttöjärjestelmään vain muutamia omia seikkoja, joita ovat muun muassa oma kamerasovellus sekä Mi-sovelluskauppa. Aikaisemmin Xiaomi on ollut uskollinen omalle MIUI-käyttöliittymälleen, joka on huomattavasti raskaampi käyttöjärjestelmä. Googlen mukaan Xiaomi Mi A1 tulee saamaan Android 8.0 Oreo -päivityksen vuoden 2017 loppuun mennessä.

Lue myös:

Lähde: Verkkokauppa.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android