NokiaYleinen

Verkkotuotteista tunnettu Nokia julkisti kaksi uutta kestävärakenteista 5G-älypuhelinta yrityskäyttöön

Suomalainen Nokia on julkistanut tänään kaksi uutta 5G-älypuhelinta, jotka ovat suunnattu teollisuuden aloilla yrityskäyttöön. Laitteita ei myydä yksityisille käyttäjille, vaan niistä puhelimista vastaa edelleen HMD Global. Uutuuslaitteet ovat kehittänyt saksalainen i.safe MOBILE.

Nokian mukaan uusien laitteiden tavoitteena on pitää yritystiimit ja julkisen turvallisuuden työntekijät turvassa, yhteydessä ja informoituna yksityisten langattomien verkkojen avulla. Laitteet on suunnattu muun muassa satamiin, kaivoksiin, kemiallisiin tehtaisiin ja öljyalustoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimet ovat EX-luokiteltuja ja kaikissa on sama tekninen alusta. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä saksalaisen i.safe MOBILE GmbH:n kanssa. Kaksi i.safe MOBILEn 5G-puhelinta on nyt osa Nokian kokonaisratkaisua yksityisten langattomien infrastruktuurien osalta. Ne on testattu ja sertifioitu huolellisesti vastaamaan öljy- ja kaasualan, kaivostoiminnan ja kemianvalmistuksen kaltaisten alojen liitettävyystarpeita.

Nokian mukaan puhelimia voidaan turvallisesti käyttää vaarallisilla alueilla (ATEX Zone 1) tai kauempana (ATEX Zone 2), missä syttyvää ilmakehää ei todennäköisesti esiinny, mutta se voi tapahtua lyhyen ajan. Nokian mukaan puhelimet tukevat kaikkia tarvittavia taajuuskaistoja, niillä on kaikki tarvittavat sertifikaatit ja ne voidaan näin ollen ottaa käyttöön yrityksissä ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimet kantavat virallisesti nimiä Nokia HHRA501x sekä Nokia IS540.1. Valmistajan sivuilta löytyy ainakin jälkimmäisestä myös enemmän yksityiskohtia.

Nokia IS540.1 -puhelimessa on 6 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, jota suojaa Gorilla Glass 3 -lasipinta. Järjestelmäpiirinä toimii kahdenytiminen Qualcommin kehittämä QCM6490-ratkaisu, joka vastaa suorituskyvyltään Snapdragon 778 -sarjan piirejä. Puhelimessa on 8 gigatavun verran RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Tietojen mukaan tarjolla on 48 megapikselin automaattitarkennuksella varusteltu takakamera ja etuosassa on 5 megapikselin kamera. Nokia IS540.1 -puhelimessa on lisäksi 4400 milliampeeritunnin kokoinen irrotettava akku.

Tarkemmin puhelimista ei ole kerrottu esimerkiksi hintojen osalta mitään.

Lähde: Nokian tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia