VertuYleinen

Nyt on todellista luksusta! Nokian omistuksessa aikoinaan ollut Vertu esitteli 9300 dollarin hintaisen Metavertu II -puhelimen

METAVERTU II

Muistatko vielä Vertun? Kyseessä on Nokian omistuksessa aikoinaan ollut luksuspuhelimia valmistanut brändi. Nykyisin brändiä operoidaan Kiinasta käsin, eikä sillä ole enää mitään yhteyksiä Nokiaan. Vertu on esitellyt uusimman huippupuhelimen, joka on toisen sukupolven Metavertu II -puhelin.

Vertu näyttää jatkavan yhteistyötään kiinalaisen ZTE:n kanssa, sillä Metavertu II perustuu Nubia Z50S Pro -puhelimeen. Kyseessä on huippuluokan laite, mutta nyt Vertun versiossa on erilaisempi rakenne, joka on viimeistelty luksusmateriaaleilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosaan on saatu Vertulle tyypillistä muotoilua ja erilaisia versioita on useita. Halvimmassa mallissa on hiilikuituinen takaosa, mutta tarjolla on myös alligaattorin nahasta valmistetut musta, sininen sekä valkoinen versio.

Hintaa hiilikuituisella versiolla on 5100 dollaria. Alligaattorin nahkainen musta väri maksaa 8100 dollaria ja vastaavasti valkoinen ja sininen versio maksavat 9300 dollaria. Suoraan muunnettuna hinnat olisivat 4747 euroa, 7540 euroa sekä 8657 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti Metavertu II on sama laite kuin ZTE Nubia Z50S Pro, mutta mukana on muutamia Vertun omia lisäyksiä ohjelmistossa. Vertu mainostaa puhelinta ”Web3 AI -puhelimena”, ja siinä voi vaihtaa Web 2.0- ja Web 3.0 -tilojen välillä. Vertun kehittämä Web 3.0 -käyttöjärjestelmä sisältää tekijänoikeuskameran digitaalisten kokoelmien luomiseen yhdellä napsautuksella, itsenäisen peer-to-peer-tietosuojaviestinnän ja sarjan huolellisesti suunniteltuja DAPP-sovelluksia.

Puhelimessa itsessään on 6,78 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 2800 x 1260 pikselin tarkkuus, 20:9-kuvasuhde sekä 10-bittiset värit. Näyttöön on saatu lisäksi 1200 nitin kirkkaus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 1000 hertsin kosketusherkkyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin parempi 3,36 GHz:n versio. Akku on 5100 milliampeeritunnin kokoinen ja sen lataus onnistuu 65 watin teholla.

Kamera-alueessa on kolme kamerasensoria. Pääkamera on tarkkuudeltaan 50 megapikseliä ja sensorikoko on 1/1.49 tuumaa. Toinen kameroista on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera 13 mm linssillä ja 125 asteen kuvakentällä. Kolmas kameroista on 16 megapikselin tasoinen ja se on niin sanottu 80 mm telekamera. Siinä on optinen kuvanvakautus ja f/2.4-aukolla varusteltu linssi.

Lähde: Vertu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vertu