HMDNokiaYleinen

Tässä on suomalaisen HMD Globalin ensimmäinen puhelin ilman Nokiaa – ”Designed by HMD”

Suomalainen HMD Global valmistautuu ensimmäisien omaa HMD-brändiä kantavien älypuhelimien julkaisuun. Aikaisemmin yritys on julkaissut yksinoikeudella Nokia-puhelimia, mutta yhtiö ilmoitti tuovansa markkinoille HMD-brändin tulevien kuukausien aikana. Nyt ensimmäisestä ilman Nokia-brändiä myytävästä puhelimesta on saatu tietoja.

Ensimmäinen puhelin on paljastunut mallikoodien osalta GSMA IMEI -tietokannasta, jossa mainitaan HMD-brändiä kantavien puhelimien olevan mallikoodeiltaan ”TA-1585” sekä ”N159V”. Valitettavasti tietokanta ei paljasta puhelimista juurikaan mitään, mutta mallikoodeista jälkimmäinen voisi olla suunnattu Yhdysvaltojen markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisiä tietoja paljastuu HMD:n omilta sivuilta.

Lisäksi TA-1585-mallikoodia kantavasta puhelimesta löytyy EU:n vaatima dokumentti, jossa vahvistetaan laitteen EU:n vaatimuksienmukaisuus. Dokumentti ei paljasta paljoa, mutta puhelimessa kerrotaan olevan Android-ohjelmisto sekä LCD-näyttöpaneeli.

Enemmän paljastuu kuitenkin nettiin HMD:n toimesta julkaistusta käyttöoppaasta, jossa on viivapiirroksia TA-1585-mallikoodia kantavasta puhelimesta. Kyseessä näyttää olevan HMD Globalin suunnittelema puhelin kenialaiselle M-Kopa-yritykselle. Kyseessä on yritys, joka tarjoaa Afrikassa vähän pankkipalveluita saaville asiakkaille olennaisia tuotteita, kuten puhelimia ja taloudellisia palveluita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

M-KOPA X1

Käyttöoppaassa oleva kuva paljastaa puhelimen, jossa on M-Kopa-logo takaosassa sekä ”Designed by HMD” -logo sen alapuolella. Kuvien perusteella kyseessä olisi uudelleen brändätty versio jo markkinoilla olevasta Nokia C32 -älypuhelimesta. Laitteen nimeksi kerrotaan käyttöoppaassa ”M-KOPA X1”.

HMD Global on selvästi siis tarjoamassa omia puhelimiaan myytäväksi ”Designed by HMD” -tekstin alaisuudessa myös kolmannen osapuolen yrityksille. Toistaiseksi uutuuspuhelinta ei ole virallisesti julkaistu, mutta todennäköisesti lisätietoja kuullaan tulevina viikkoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia C32

Odotettavasti M-KOPA X1 olisi suunnattu Afrikan markkinoille, eikä sitä tulla muualla näkemään myynnissä. Jos kyseessä on uudelleen brändätty Nokia C32 -älypuhelin, niin todennäköisesti tekniset ominaisuudet olisivat samat.

Nokia C32 -puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus. Tehoista on vastaamassa Unisoc 9863AI -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia sekä tuki 3 gigatavulle virtuaalista RAM-muistia.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin teholla. Kameroita on takaosassa kaksi, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera. HMD Global hyödyntää Googlen Android 13 -käyttöjärjestelmää.

Lähde: Gmschina.com, M-KOPA X1 -käyttöopas, TA-1585 EU -dokumentti

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD