AndroidVertuYleinen

Vertu julkaisi huippuluokan uutuuspuhelimen – vain hinta on arvoitus

Nokiasta vuosia sitten irtautunut luksusälypuhelimia valmistava Vertu on esitellyt uuden puhelimensa, jonka tekniikka on lähes muiden valmistajien huippupuhelimien tasolla. Uusin puhelin kantaa nimeä Vertu Constellation ja se tarjoaa Android -käyttöjärjestelmän.

Vertu Constellationista löytyy 5.5 tuuman QHD -tasoinen kosketusnäyttö (2560 x 1440 pikseliä). Puhelimen sisällä hyrrää viime vuoden lippulaivapuhelimista tutuksi tullut neliytiminen Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Pääkameran kerrotaan olevan suuruudeltaan 12 megapikseliä, mutta toistaiseksi etukameran tarkkuutta ei ole paljastettu. Tallennustilaa uutuuspuhelimesta löytyy peräti 128 gigatavua ja tämän lisäksi laitteesta löytyy muistikorttipaikka. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 3220 milliampeeritunnin akku, USB C-tyypin latausliitin sekä tuki langattomalle lataukselle. Vertu Constellationissa on myös monista nykypäivän älypuhelimista tuttu sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vertun uudessa puhelimessa on Android 6.0.1 -käyttöjärjestelmä, joka on jo niin sanotusti vanhentunut, koska Google julkaisi jo viime vuonna uudemman Android 7.0 -käyttöjärjestelmäversion. Vertu ei ole toistaiseksi paljastanut, tuleeko uutuuspuhelin saamaan päivityksen uudempaan versioon.

Kuten tavallista, niin myös nyt esiteltyä Vertu Constellationia ei tulla myymään halvalla. Puhelimen tarkempi hinnoittelu tulee selviämään viimeistään 10. helmikuuta, kun laite tulee myyntiin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android