AndroidHMDMWCNokiaYleinen

Tulevan Nokia 5:n tekniset tiedot paljastuivat – julkaistaan helmikuussa

Suomalainen HMD Global esitteli tammikuun alussa Kiinassa uuden Android-käyttöjärjestelmään perustuvan Nokia 6 -puhelimen, mutta toistaiseksi puhelin ei ole saapunut maailmanlaajuisesti saataville. HMD Global kuitenkin järjestää 26. helmikuuta oman lehdistötilaisuutensa, jolloin odotetaan uusien Nokia-puhelimien maailmanlaajuista lanseerausta ja uusia puhelimia.

Tilaisuuden antimiin voisi hyvin lukeutua jo Kiinassa julkaistu Nokia 6 sekä vielä astetta halvempi huhuissa kauan pyörinyt Nokia E1 tai Nokia 5. Nyt Nokia Heart -nimellä kulkeva puhelin on ilmestynyt GFXBenchin listaukseen, josta paljastuu mysteerisen puhelimen teknisiä tietoja. Nyt paljastuneessa laitteessa näyttää olevan pitkälti samanlaiset tekniset tiedot, kuin huhutussa Nokia 5 -puhelimessa (Nokia E1).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listauksen mukaan puhelimessa on 5,2 tuuman 1280 x 720 pikselin tarkkuinen näyttö ja kahdeksanytiminen Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 2 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa laitteessa pitäisi olla 16 gigatavua. Kameroiden tarkkuudeksi GFXBenchin listaus kertoo 13 ja 8 megapikseliä. Kuten myös Nokia 6:ssa on Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, niin myös nyt vuotaneessa puhelimessa pitäisi olla samainen käyttöjärjestelmäversio.

On kuitenkin hyvä muistaa, että GFXBenchin listauksessa näkyvät tiedot voivat olla väärennettyjä tai virheellisiä, joten myöskään näitä tietoja ei kannata täysin uskoa. HMD Global on todennäköisesti kuitenkin aikeissa esitellä myös Nokia 6 -puhelinta halvempia laitteita, mutta täyden varmistuksen uusille Nokia-puhelimille saamme vasta 26. helmikuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android