ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Nokia 9 PureView – Hitti vai huti?

Onko Nokia 9 PureView hitti vai huti?

Tämän viikkoinen viikkokysymys keskittyy yhteen puhelimeen ja kyseessä on tietysti viikolla myyntiin saapunut Nokia 9 PureView. Odotukset puhelinta kohtaan olivat monilla suuret, sillä kyseessä on markkinoiden ensimmäinen viidellä pääkameralla varusteltu puhelin.

Maailmalla puhelimen myynti on alkanut jo aikaisemmin sekä Suomessa ensimmäiset kuluttajat ovat saaneet laitteen käsiinsä, mutta Nokia 9 PureViewin saama huomio ei varmasti ole ollut ainakaan joka osa-alueella sellaista, mitä HMD Global on halunnut. Sosiaalisessa mediassa sekä keskustelufoorumeilla kuhistaan puhelimen huonosta hämäräkuvauksesta, sillä kuvat ovat selvästi heikompia kuin kilpailijoiden huippupuhelimien kameroilla otetut kuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi suomalainen io-tech.fi -tekniikkasivusto on saanut Nokia 9 PureView -puhelimen testattavaksi ja sivusto on ehtinyt jo julkaisemaan kuvanlaatuvertailun, jossa laitteen viitoiskameran kuvien laatua verrataan Samsung Galaxy S10+- ja Honor View20 -puhelimiin. Testikuvien perusteella Nokia 9 PureViewin kamera ei pärjää kilpailijoilleen kaikissa olosuhteissa. Kuvanlaatuvertailun voi käydä katsomassa tämän linkin takaa. Toinen hyvin mielenkiintoinen kameravertailu löytyy All About Windows Phone -sivustolta, jossa Nokia 9 PureView -puhelimen kuvien laatua verrataan Microsoftin vuonna 2015 julkaiseman Lumia 950 -puhelimen kameralla otettuihin kuviin. Sivustolla ei puhelimen kameraa ainakaan kovasti kehuttu ja kuvien laatu varsinkin hämärässä oli heikkoa. All About Windows Phone -sivuston kameravertailun voi käydä katsomassa täältä.

HMD Global on kuitenkin kertonut, että puhelimen kysyntä on ollut jo ennakkotilauksien aikana hyvää ja tilauksia osa kuluttajista joutuu odottamaan pidempään. Suomessa Nokia 9 PureView maksaa 599 euroa ja kyseessä on HMD Globalin tuorein lippulaivapuhelin. SuomiMobiilin ensituntumat siitä voi käydä lukemassa täältä.

Tällä viikolla kysymyksenä on siis, onko Nokia 9 PureView hitti vai huti? Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT!

Nokia 9 PureView - Hitti vai huti?

Hitti
63.64%
Huti
36.36%

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Viikkokysymys