MicrosoftWindows 10

Viisi hyvää syytä ostaa Microsoft Lumia 950 XL

Microsoft on aloittanut uusien Lumia-puhelimien myynnin myös Suomessa ja olemmekin täällä SuomiMobiilissa tutustuneet Lumia 950 XL -malliin viime päivien aikana. Jo nyt puhelimen vahvuudet ovat alkaneet käydä selväksi. Tulemme julkaisemaan ennen joulua kattavamman katsauksen Lumia 950 XL puhelimeen, mutta tässä artikkelissa listaamme viisi hyvää syytä ostaa kyseinen puhelin vaikka joululahjaksi.

Lumia 950 XL.1

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Laadukas ja suuri näyttö

Lumia 950 XL:n suurimpiin valtteihin kuuluu erityisesti tarkka 5.7 tuuman kosketusnäyttö. Näyttö toistaa värit hyvin ja katselukulmat ovat erinomaiset. Puhelimesta löytyy myös ensimmäistä kertaa Lumia-malliston historiassa WQHD -tarkkuinen näyttö (2560 x 1440), joka on suuri harppaus mallistossa verrattuna aiempiin malleihin. Vaikka näin tarkalla näytöllä ei juuri olekaan käyttöä Microsoftin Windows -alustalla, niin muun muassa kuvien ja elokuvien katseleminen on jälleen astetta mukavampaa.

Lumia 950 XL.3

  • Windows Hello – jotain mitä muilta ei löydy…

Tämän uuden Lumian ehkä erikoisimpiin ominaisuuksiin lukeutuu Windows Hello -ominaisuus, joka on valitettavasti vielä Beta-vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että puhelimen edestä löytyy pieni infrapunakamera, joka tunnistaa käyttäjän, jonka perusteella puhelin joko päästää sisään tai jättää päästämättä.

Ominaisuus toimii puhelimessa varmasti, mutta varsin hitaasti, joten tällä tunnistautumistavalla  ei ole juuri mitään vahvuuksia verrattuna monien valmistajien käyttämään sormenjälkilukijaan verrattuna. Mutta onhan iirisskanneri tällä hetkellä miltein ainutlaatuinen ominaisuus älypuhelinmarkkinoilla, jonka takia halusin listata sen myös hyväksi syyksi ostaa tämä puhelin.

Lumia 950 XL.2

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • 20 megapikselin kameralla upeita kuvia joka paikassa

Lumia 950 XL loistaa luonnollisesti myös kameroillaan, mikä ei ole ihme, sillä Lumia -mallistosta on löytynyt aina toisensa perään erinomaisempia kameroita verrattuna kilpailijoiden laitteisiin. Valitettavasti muut valmistajat ovat jo kirineet tätä etumatkaa reilusti umpeen, sillä näiden Lumioiden kamerat eivät poikkea tällä hetkellä juurikaan laadullisesti muista tämän hetken huippupuhelimista. Kiitosta saa myös puhelimen kameran vierestä löytyvät salamat. LED-salamoita puhelimessa on peräti kolme kappaletta.

Lumia 950 XL.4

  • USB-C latausliitin

Microsoft on luopunut normaalista micro-USB liittimestä ja alkanut käyttämään uutta USB-C tyypin liitäntää. USB-C on erinomainen siksi, että se on nyt symmetrinen, eli sen voi sijoittaa nyt kumminpäin vain, eikä enää tarvitse arvuutella, että meneekö laturi oikeinpäin. Lumia 950 XL tukee nyt myös pikalatausta, jonka ansiosta pitkät latausajat ovat nyt historiaa uusien Lumioiden kohdalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumia 950 XL.5

  • Windows 10

Puhelimen tärkein myyntivaltti on luultavasti uusin Windows 10 -käyttöjärjestelmä. Microsoft on tehnyt monia muutoksia puhelimille suunnattuun Windows 10 -käyttöjärjestelmään verrattuna aiemaan Windows Phone 8.1 -versioon. Puhelin tukee nyt myös Windows 10 Mobilen Continuum -ominaisuutta, jonka idea on muuntaa puhelin tietokoneeksi liitettäessä se suurempaan näyttöön. Tulemme julkaisemaan Continuum -ominaisuudesta erillisen artikkelin lähiaikoina.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft