HMDNokiaYleinen

Villi huhu: Nokia 9.2 -puhelimessa testataan näytönalaista kameraa – älä odota kuitenkaan liikoja

Näytönalainen etukameraratkaisu.

Suomalaisen HMD Globalin ponnistelut erityisesti huippuluokan älypuhelimien kohdalla eivät ole olleet kovin onnistuneita ja myöskin tuoreiden tietojen mukaan uutta huippupuhelinta tuskin tullaan näkemään kovin nopeasti. Raporttien mukaan Nokia 9.2 -puhelimen julkaisua on siirretty Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriin vaihtamisen takia. Tuoreen huhun mukaan HMD Global testaa puhelimessa myöskin uutta näytönalaista etukameraratkaisua, jota ei ole vielä kuluttajamarkkinoilla asti nähty.

Näytönalaista kameratekniikka ovat monet kiinalaiset valmistajat jo demonneet, mutta kuluttajat eivät ole vielä päässeet nauttimaan tekniikasta. HMD Global saattaa testata tekniikkaa Nokia 9.2 -puhelimessa, mutta näytönalaista kameraa tuskin tullaan näkemään lopullisessa versiossa. Syy tähän löytyy tekniikan tämän hetkisestä kehitystilasta, sillä muun muassa jopa Xiaomi on vahvistanut, ettei näytönalaista etukameraa tulla näkemään vielä pitkään aikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Xiaomin mukaan tekniikan toteutuksessa on edelleen monia haasteita. Suurimman haasteen on kerrottu olevan nykyaikaisten näyttöjen suuri pikselitiheys, joka estää valon läpäisykykyä. Koska suuri pikselitiheys estää valon läpäisyn, niin toinen ongelma johtuu nykyisien kamerasensoreiden heikosta valon taltioimisesta. Kamerat eivät saa tarpeeksi valoa, jotta kuvista tulisi hyviä. Xiaomi on kertonut olevansa edelleen kaukana massatuotannon saavuttamista.

Koska Xiaomi ei ole vielä pystynyt ratkaisemaan kaikkia näytönalaisen etukameran haasteita, niin tuskin myöskään suomalainen HMD Global siihen pystyy. Liikoja ei siis kannata Nokia 9.2 -puhelimelta odottaa, jos puhelinta nähdään edes koskaan markkinoilla. HMD Global on onnistunut päätymään huippupuhelimiensa kanssa myöhästelyn kierteeseen, joten ei olisi yllätys, jos HMD Globalilta ei nähtäisi kuluvan vuoden aikana edes huippupuhelinta. Viime vuonna julkaistiin vain Nokia 9 Pureview -puhelin, joka oli kuukausia myöhässä aikataulussa sekä myyntiin asti laite saapui vanhentuneella tekniikalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MWC 2020 -messuilla HMD Globalilta odotetaan lukuisia uusia puhelimia, mutta lippulaivapuhelinta ei huhujen mukaan tulla näkemään. HMD Global tulee keskittymään alemman hintaluokan laitteisiin sekä ensimmäiseen keksihintaiseen 5G-puhelimeensa.

Lähde: Twitter (Nokia anew)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD