XiaomiYleinen

Xiaomi-pomolta vahvistus: Näytönalaiset kamerat eivät tule puhelimiin vielä hetkeen

Viime vuonna useat kiinalaiset älypuhelinvalmistajat demosivat kilpaa näytön alapuolelle sijoitettuja etukameratoteutuksiaan, mutta nähtävästi uutta tekniikkaa ei olla näkemässä kuluttajamarkkinoilla vielä hetkeen. Xiaomin johtohahmo Lu Weibing on selventänyt Weibo-tilillänsä syitä siihen, miksi näytönalaisia kameroita ei puhelimissa vielä nähdä.

Xiaomi julkaisi kesäkuussa 2019 ensimmäisiä tietoja näytönalaisesta etukamerasta. Uusi tekniikka oli saatu toimimaan Mi 9 -puhelimeen pohjautuneessa prototyyppilaitteessa. Näytönalaisen etukameran avulla puhelimiin voidaan tuoda entistä suurempia näyttöjä ilman häiriötekijöitä, sillä etukamera ei tarvitse enää erillistä lovea tai reikää näyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Weibossa Xiaomi-pomo Lu Weibing on kertonut, että tekniikan toteutuksessa on edelleen monia haasteita. Suurin haaste Weibingin mukaan on nykyaikaisten näyttöjen suuri pikselitiheys, joka estää valon läpäisykykyä. Koska suuri pikselitiheys estää valon läpäisyn, niin toinen ongelma johtuu nykyisien kamerasensoreiden heikosta valon taltioimisesta. Kamerat eivät yksinkertaisesti saa tarpeeksi valoa, jotta kuvista tulisi hyviä. Xiaomin mukaan tutkijat etsivät edelleen tapaa tuoda näytönalainen kamera puhelimiin, joissa on myös tarkka näyttöpaneeli.

Xiaomin kerrotaan olevan edelleen kaukana massatuotannon saavuttamista, eikä näytönalaisen kameratekniikan odoteta tulevan puhelimiin lähiaikoina. Tarkkaa aikataulua tekniikan tuomiseksi puhelimiin ei vielä annettu, mutta todennäköisesti siihen saattaa mennä vielä parikin vuotta.

Lähde: Weibo (Lu Weibing / kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi