SamsungYleinen

Villi huhu: Samsung saattaa poistaa fyysiset painikkeet tulevista älypuhelimistaan

Kuvitteellinen mallinnos painikkeettomasta Samsung-puhelimesta.

SamMobile-sivuston mukaan Samsung saattaa olla luopumassa kaikista fyysisistä painikkeistaan, kuten virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeista tulevaisuudessa. Huhussa muutoksen odotetaan koskevan Samsungin lippulaivaälypuhelimia. Huhu on ilmeisesti saanut alkunsa OreXda nimiseltä Twitter-käyttäjältä.

Hatara huhu ei ole todellisuutta vielä ensi vuonna, vaan toteutuessaan näppäimetön älypuhelin nähdään ensikerran vasta vuoden 2025 Galaxy S-sarjassa. Ilman näppäimiä varustettu älypuhelin voisi olla entistä ohuempi ja tyylikkäämpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fyysiset näppäimet korvattaisiin puhelimen näyttöön ja ohjelmistoon rakennetuilla elementeillä. Toteutustavasta ei tällä hetkellä ole kuitenkaan tarkempia tietoja.

Fyysisten näppäinten puuttuessa herää kysymys siitä, miten puhelimeen saisi virrat päälle ja miten puhelimen saisi ongelmatilanteessa käynnistettyä uudelleen. Vastauksia näihin saamme todennäköisesti vasta siinä vaiheessa, kun Samsung mahdollisesti esittelee uudenlaisen ja muista poikkeavan ratkaisun ilman fyysisiä näppäimiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tähän mennessä Xiaomi on esitellyt konseptilaitteen, jossa ei ollut fyysisiä painikkeita. Kyseistä puhelinta ei kuitenkaan nähty myynnissä asti. Huawei esitteli loppuvuodesta 2019 Mate 30 Pro -puhelimen, jossa ei nähty fyysisiä äänenvoimakkuuden painikkeita, vaan äänenvoimakkuuden säätäminen hoidettiin ainoastaan ohjelmistollisesti toteutetulla äänenvoiomakkuuden säädöllä.

Huhuihin Samsungin mahdollisesta ratkaisusta poistaa kaikki fyysiset näppäimet kannattaa tässä vaiheessa suhtautua hyvinkin skeptisesti. Yhtiö saattaa konsepti- ja prototyyppitasolla testata mahdollisuuksia näppäinten poistamiseen ja ratkaisu saatetaan nähdä kuluttajilla asti, mikäli Samsung näkee ratkaisun oikeasti toimivana.

Lähde: PhoneArena

1 Kommentti

  1. Mietin vain että miten puhelimen saa suljettua tai avattua tai painettua ääntä pienemmälle tai isommalle.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung