Sponsoroitu

Vinkit sovellusten asentamiseen uuden Huawei-puhelimen käyttäjälle – AppGallery, Phone Clone, Petal Search ja MoreApps

Huawein uudet P40-malliston puhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa kevään aikana ja kyseessä ovat ensimmäiset laajasti saatavilla olevat Huawei Mobile Services -palveluilla varustellut älypuhelimet. Huawein ekosysteemi laajenee jatkuvasti ja uusien innovatiivisien tuotteiden ja palveluiden julkaiseminen tuo kuluttajille jatkuvasti enemmän valinnanvaraa. Huawei P40 -malliston puhelimissa sovelluksia ladataan jatkuvasti laajenevasta AppGallery-sovelluskaupasta, joka on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin sovelluskauppa heti Google Playn ja Apple App Storen ohella.

AppGalleryssa on ilmoitettu olevan yli 60 000 Huawei Mobile Services -palveluihin integroitua sovellusta, joiden lisäksi sovelluksia on lähiviikkojen ja kuukausien aikana tulossa paljon lisää. Huawein ekosysteemiin sovelluksia on kehittämässä jo 1,5 miljoonaa rekisteröitynyttä kehittäjää, ja myös Huawei pyrkii saamaan AppGallery-sovelluskauppaan ladattavaksi tuttuja globaaleja sovelluksia. Tällä hetkellä AppGallery-sovelluskaupan tarina on toistaiseksi alussa, mutta sieltä löytyy jo tuttuja sovelluksia, kuten Snapchat, TikTok, Foodora, Neverthink, Yle Areena, SmartumPay sekä Microsoft Office. Muutamat tutut sovellukset kuitenkin edelleen puuttuvat, mutta Androidin avoimuuden ansiosta sovellukset voidaan edelleen asentaa puhelimeen ja muutama helppo tapa asentamiseen käydään läpi tässä artikkelissa.

Phone Clone

Huawein puhelimissa on esiasennettuna Phone Clone -sovellus, joka on erittäin näppärä työkalu tiedostojen, kuvien ja jopa sovelluksien siirtämiseen vanhalta puhelimelta. Phone Clone -sovellus on loistava työkalu uuteen puhelimeen vaihtamisen yhteydessä. Sovellukset siirtyvät uuteen Huawei-puhelimeen käden käänteessä eikä niitä tarvitse erikseen asentaa sovelluskaupan kautta.

Phone Clone on myös todella kätevä työkalu, sillä se siirtää sovelluksien ohella myös salasanat ja asetukset, joten sovelluksiin ei tarvitse enää uudella puhelimella erikseen kirjautua. Phone Clone on myös erittäin nopea sekä turvallinen, minkä lisäksi se pystyy käsittelemään jopa 80 prosenttia sovelluksista. Alapuolella on käyty lyhyesti läpi Phone Clonen toimintaperiaate, mutta videomuodossa sen voi katsoa yläpuolelta.

 • Avaa Phone Clone vanhassa ja uudessa puhelimessa.
  • (Jos vanha puhelimesi ei ole Huawei, lataa Phone Clone sovelluskaupasta)
 • Skannaa uuden puhelimen QR-koodi vanhalla puhelimella.
 • Valitse vanhalta puhelimelta tiedostot, kuvat ja sovellukset, jotka haluat tuoda uuteen puhelimeen.
 • Aloita siirto.
 • Tämän jälkeen sovellukset löytyvät uudesta puhelimestasi.

AppGallery

AppGallery on Huawein oma sovelluskauppa, jonka kautta löytyy lukuisia sovelluksia. AppGallery on esiasennettuna kaikissa Huawei P40 -malliston älypuhelimissa. AppGallerysta löytyy paljon sovelluksia, mutta samalla sovelluskauppa tarjoaa myös paljon muita etuuksia. Huawei tarjoaa muun muassa sovelluksien ja pelien lataajille erilaisia lahjoja sekä palkintoja, joita voi käyttää tulevaisuudessa Huawein ekosysteemissä. Lisäksi AppGalleryn yksi parhaista ominaisuuksista on toivelista, jonne voi listata sovelluksia, joita haluaisi nähdä kaupassa. Lisäksi AppGallery ilmoittaa heti sovelluksen saatavuudesta, jos se tulee ladattavaksi sovelluskauppaan.

AppGallery on siis ensisijainen sovelluksien lataamispaikka uusissa Huawein älypuhelimissa, mutta jatkuvasti kasvavasta sovellusvalikoimasta puuttuu silti joitakin tuttuja sovelluksia. Huawei on ratkaissut ongelman kahdella sovelluksella, joiden kautta pystytään lataamaan sovelluksia AppGalleryn ulkopuolelta ja nämä palvelut ovat käyty läpi alapuolella.

Petal Search

Huawei on tuonut puhelimiinsa täysin uuden Petal Search -sovelluksen, jonka voi ladata AppGallery-sovelluskaupasta. Petal Search on sovelluksien etsimiseen suunniteltu sovellus, joka helpottaa sovelluksien asentamista.

Petal Search kerää yhteen paikkaan tutut Android-sovellukset ja toimii samalla hakukoneena sovelluksille. Petal Searchin avulla voidaan ladata Android-sovelluksia luotettavista paikoista, kuten APKPure-palvelusta, jonka jälkeen Petal Search hoitaa itsekseen myös sovelluksien asentamisen.

Petal Search -sovelluksen voi ladata alapuolella olevasta AppGallery-linkistä.

Lataamien jälkeen sovellus löytyy puhelimesi sovellusvalikosta, jonka jälkeen pääset käsiksi monipuoliseen sovellusvalikoimaan. Alapuolella on käyty vielä läpi sovelluksen toiminta kuvien muodossa ja ohjeistusta seuratessa oppii samalla sovelluksen toimintaperiaatteen.

Näin käytät Huawei Petal Search -palvelua.

MoreApps

Yksi erittäin hyvä sovellus on myös AppGallery-sovelluskaupasta löytyvä MoreApps, jonka idea on hyvin samanlainen kuin Petal Search -palvelun. MoreApps muistuttaa perinteisempää sovelluskauppaa, josta löytyy lukuisia Android-sovelluksia sekä sen kautta on mahdollista asentaa sovellus asennustiedoston kautta muun muassa APKPure-palvelusta. MoreApps-sovellus muistuttaa myös, jos jollekin jo asennetuista sovelluksista on päivitys saatavilla.

MoreApps-sovelluksen kautta löytää helposti yhdestä paikasta sovellukset ja se opastaa älykkäästi, mistä luotettavista lähteistä sovellukset kannattaa ladata. MoreApps tunnistaa muun muassa, jos sovellus on saatavilla AppGallery-sovelluskaupasta, sovellustarjoajan omilta sivuilta tai vaihtoehtoisesti APKPure -palvelusta.

MoreApps -sovelluksen voi ladata alapuolella olevasta AppGallery-linkistä.

MoreApps-sovelluksen käyttäminen on hyvin yksinkertaista, sillä se tarjoaa jo heti aloitussivullansa lukuisia tuttuja sovelluksia. Hakukentästä on mahdollista etsiä sovelluksia ja sovellussivulla MoreApps suosittelee, mistä sovellus kannattaa ladata. Alapuolella on kuvien muodossa ohjeistus palvelun käyttöä varten.

Näin käytät MoreApps-palvelua.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  3 Kommenttia

  1. Mutta eipä saa noilla asennettua suomalaisia hyötysovelluksia, kuten mobiilipankkisovelluksia, HSL matkasovelluksia, eikä muitakaan yritys-, viranomais- ja hyötysovelluksia, eikä monia muitakaan sovelluksia, joten aika rajoittuneeksi jää appsien käyttömahdollisuudet Huawein ja Honorin viimeisimmillä ja tulevilla malleilla niin kauan kun boikotti sille jatkuu (ja etenkin mikäli tietoturvaongelmia on Huawein suunnittelemissa Kirin-suoritinpiireissä).

   Lisäksi epävarmuutensa sitten se, miten Androidin päivitysiä ja kuukausittaisia tietoturvakorjauskia saa, jos saa, noille kapuloille.

   1. Aptoidesta saat kaikki muut puuttuvat. Miten Kiriin liittyy vuoto? 😂 Uskotaanko nyt Trumppia?

   2. YouTubesta löysin Luurituki kanavalta Aurora store videon millä latasin sovelluksia

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Sponsoroitu