AndroidYleinen

Vinkki: Näin käytät puhelintasi varavirtalähteenä

Monet älypuhelimien käyttäjistä eivät tiedä, että laitetta on mahdollista hyödyntää esimerkiksi varavirtalähteenä. Nykypäivänä lähes jokaiselta löytyy puhelimen kaverina erillinen varavirtalähde, koska älypuhelimien akut eivät kestä yhtäjaksoisesti montaakaan päivää.

Mutta, miltä kuulostaisi, jos voisit ladata omaa puhelintasi kaverin puhelimella? Tämä on mahdollista kaikilla puhelimilla, joista löytyy tuki USB OTG -tekniikalle (USB On-The-Go). Yleisesti tekniikkaa käytetään tiedostojen siirtoon esimerkiksi muistitikulta puhelimelle. Samalla tekniikalla on kuitenkin mahdollista käyttää omaa tai kaverin puhelinta varavirtalähteenä, jos puhelimesta vain löytyy USB OTG -tuki. Nykyisin lähes kaikista puhelimista kyseinen tekniikka löytyy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarvitset vain nämä: 

  • Puhelimen
  • Micro-USB- tai USB-C -johdon
  • USB OTG -adapteri
  • Ladattavan laitteen


Kaikki lataukseen tarvittavat osat: ladattava laite, ”varavirtalähde” (toinen puhelin), USB-johto ja USB to USB-C -adapteri (OTG)

Näillä helpoilla toimenpiteillä onnistut varmasti:

  1. Liitä USB OTG -adapteri puhelimeen, jota haluat käyttää varavirtalähteenä
  2. Liitä USB-johto USB OTG -adapterin jatkoksi
  3. Liitä USB-johdon toinen pää ladattavaan puhelimeen (micro-USB tai USB-C)

Kun olet tehnyt yllä mainitut vaiheet, niin ladattava laite alkaa välittömästi latautumaan. Ladattavan laitteen ei tarvitse olla vain puhelin, vaan se voi olla vaikka kamera, matkakaiutin tai tabletti. Tämä kätevä harvojen tiedossa oleva ominaisuus on monessa tilanteessa tarpeellinen. Esimerkiksi jos kamerasta tai jostain muusta puhelimen oheislaitteesta loppuu akku, niin puhelimen omalla akulla on mahdollista paikata tilannetta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mitäköhän tapahtuisi kun yhdistää kaksi USB-C puhelinta normaalilla USB-C->USB-C -johdolla 🤔 Lataisiko toinen toista vai molemmat toisiaan 🤔🤔

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android