Yleinen

Visionox aloitti ensimmäisen näytönalaisen kameratoteutuksen massatuotannon

Kiinalainen OLED-näyttöpaneeleiden toimittaja Visionox on ilmoittanut aloittaneensa Visionox InV See -nimellä tunnetun näytönalaisen kameratoteutuksen massatuotannon. Lisäksi tietojen mukaan ensimmäiset uuteen tekniikkaan pohjautuvat tuotteet tullaan julkaisemaan pian.

Jo muutamat älypuhelinvalmistajat ovat demonneet omia näytönalaisiakameratoteutuksiaan, mutta vielä markkinoilla asti sellaista puhelinta ei ole nähty. Näytönalaisen etukameran ongelmana on ollut pitkään näytön läpinäkymättömyys sekä tämän myötä myös kamera ei ole saanut tarpeeksi valoa hyviä kuvia varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Visionox on korjannut ongelmia erilaisilla orgaanisilla ja ei-orgaanisilla materiaaleilla, jotka mahdollistavat näytölle paremman läpinäkyvyyden. Vaikka myös näyttöön on jouduttu tekemään selvästi muutoksia, niin se tarvitsee tuekseen myös muutoksia ohjelmistoon. Visionoxin mukaan yhtiöllä on jo olemassa algoritmi, joka korjaa aikaisemmin havaitut ongelmat kuvien kanssa, joita ovat muun muassa kuvien kirkkaus, värimaailma sekä katselukulmat.

Etukameran ympärille Visionox on tehnyt näyttöön myös kustomoidun pikselijärjestelyn, jonka ansiosta etukamera pystyy näkemään näytön läpi. Vaikka näytön tarkkuus olisi muuten Full HD -tasoinen, niin laatu kameran kohdalla saattaa olla HD tai jopa SD -tasolla, jolloin ylimääräisiä pikseleitä ei ole turhaan heikentämässä etukameran näkyvyyttä.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin nyt uudella näyttötekniikalla varusteltuja puhelimia tulee kuluttajamarkkinoille asti, mutta todennäköisesti ainakin kiinalaisvalmistajat tulevat tekniikkaa hyödyntämään piakkoin. Vaikka Visionox on varmasti monelle vielä tuntematon näyttövalmistaja, niin se on toimittanut näyttöjä muun muassa Xiaomi Mi 10- ja Mi Note 10 -puhelimille.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen