OPPOXiaomiYleinen

Xiaomi ja Oppo antoivat esimakua tulevasta: Etukamera piilotetaan näytön alapuolelle

Kiinalaiset älypuhelinvalmistajat Xiaomi ja Oppo ovat tänään julkaisseet sosiaalisessa mediassa ensimmäisiä tietoja ja videomateriaaleja tulevasta älypuhelimien suuntauksesta. Videoissa nähdään etukameran olevan piilotettuna OLED-näyttöpaneelin alapuolelle, eikä puhelimissa ole minkäänlaista lovea tai nousevaa etukameraa.

Oppo julkaisi Twitterissä videon, jossa nähdään prototyyppipuhelin ja videolla demotaan näytönalaisen etukameran toimivuutta. Videolla ei nähdä itse etukameraa näytön läpi, vaikka etukamera pystyykin ottamaan kuvan näytön läpi. Toistaiseksi ei ole tiedossa kuinka hyviä kuvia uudella etukameraratkaisulla pystytään ottamaan, mutta odotuksien mukaan näytönalaiset etukamerat eivät pysty taltioimaan yhtä paljoa valoa kuin normaalit etukamerat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on julkaissut myös aluksi Weibossa tänään videon, jossa esitellään vastaavaa etukameraratkaisua. Xiaomi kertoo, että video kuvattiin jo viime kuussa käyttämällä Xiaomi Mi 9 -puhelimen prototyyppiä. Xiaomi mukaan näytönalaisella etukameralla varusteltu puhelin on tulossa, mutta minkäänlaista julkaisuajankohtaa ei kerrottu. Samainen demovideo on julkaistu myös Twitterissä Xiaomin työntekijän toimesta ja sen voi katsoa alapuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on julkaissut myös infograafin kiinaksi, jossa kerrotaan enemmän näytönalaisesta etukameraratkaisusta. Uusi näytönalainen etukameratekniikka mahdollistaa muun muassa puhelimet, joissa ei ole mitään lovia tai muita herkemmin hajoavia etukameraratkaisuja.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO