VivoYleinen

Vivo hyppäsi mukaan taittuvanäyttöisten puhelimien markkinoille – huippuluokan Vivo X Fold julkaistiin

Kiinalaisen BBK-yrityksen alaisuudessa toimiva Vivo on hypännyt tänään mukaan taittuvanäyttöisten älypuhelimien markkinoille julkaisemalla Vivo X Fold -puhelimen. Puhelimesta on kuultu ja nähty tietoja jo viime viikkoina useaan kertaan, joten varsinaiseen julkaisuun Vivolla ei ollut enää yllätyksiä tarjottavanaan.

Vivo X Fold -puhelimessa on ulkopuolella 6,53 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli. Sisäpuolella on suurempi 8,03 tuuman kokoinen taittuva OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2200 x 1800 pikselin tarkkuus. Puhelimen molemmissa näytöissä on 120 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ -tuki. Molemmissa näytöissä on myös integroitu näytönlainen sormenjälkilukija, jollaista ei ole aikaisemmin taittuvissa puhelimissa nähty. Sisäpuolen näytössä käytetään UTG-lasia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on tuttuun tapana panostettu saranaan, joka on valmistettu lentokonetason materiaaleista. Saranan varassa puhelin sulkeutuu kokonaan, eikä näytön väliin jää ylimääräisiä rakoja. Sarana on tehty myös niin, että käyttäjät voivat asettaa sen ihan mihin asentoon vain 60 ja 120 asteen välillä.

Vivo X Fold on huippuluokan älypuhelin, sillä tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Tarjolla on 12 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 256 tai 512 gigatavua versiosta riippuen.

Akku on kooltaan 4600 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 66 watin tehoisella langallisella latauksella. Vivon mukaan akku latautuu tyhjästä täyteen vain 37 minuutissa. Lisäksi tuettuna on langaton lataus 50 watin teholla ja käänteinen langaton lataus 10 watin teholla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta Vivo ei ole ruvennut säästelemään. Vivo X Fold tarjoilee 50 megapikselin pääkameran, joka perustuu 1/1.57 tuuman kokoiseen Samsung GN5 -sensoriin. Pääkamera on optisesti vakautettu ja siinä on f/1.8-aukko. Toinen kameroista on 48 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera 114 asteen kuvankentällä. Vivo X Fold on varusteltuna 12 megapikselin 2x optiseen zoomaukseen kykenevällä telekameralla sekä 8 megapikselin tasoisella optisesti vakautetulla 5x zoomaukseen kykenevällä periskooppikameralla.

Takaosan kameroissa Vivo hyödyntää Zeiss-brändiä, joka on osoitus vahvasta kamerakyvykkyydestä. Puhelimessa on tuettuna erilaisia Zeiss-kuvaustiloja, joita ovat muun muassa Texture Portrait, Motion Capture 3.0, Zeiss Super Night Scene, Zeiss Nature Color ja muutama muu. Vivo on laittanut puhelimen ulko- ja sisäpuolen näyttöihin myös 16 megapikselin etukamerat selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Vivo on varustellut ensimmäisen taittuvanäyttöisen puhelimensa Android 12 -käyttöjärjestelmällä sekä optimoidulla käyttöliittymällä. Käyttäjät voivat esimerkiksi käyttää kahta sovellusta rinnakkain suuremmalla näytöllä ja samalla voi olla käytössä kelluvassa ikkunassa sovelluksia. Taittuvasta rakenteesta saadaan hyötyä myös kamerassa, sillä puhelin voidaan asettaa L-asentoon parempien kuvien saamiseksi.

Kiinassa Vivo X Fold tulee myyntiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, sininen sekä harmaa. Hintaa puhelimen 12 + 256 gigatavun versiolla on 8999 juania ja 12 + 512 gigatavun versiolla 9999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 1297 euroa ja 1441 euroa. Puhelinta ei odoteta myyntiin globaaleilla markkinoilla.

Lähde: Vivo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo