VivoYleinen

Vivo julkaisi 7 tuuman jättinäytöllä varustellun Vivo X Note -puhelimen – tarjoaa ZEISS-kamerat ja Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin

Vivo X Note

Vivo on julkaissut tänään ensimmäisen taittuvanäyttöisen puhelimensa rinnalla myös toisen huippupuhelimen, joka kantaa nimeä Vivo X Note. Kyseessä on massiivisella näytöllä varusteltu puhelin, jonka ominaisuuksista ei ole karsittu.

Puhelimen kohokohta on erittäin kookas 7 tuuman E5 AMOLED -näyttöpaneeli, jollainen nähdään nykyään vain harvoissa puhelimissa. Näyttö kaartuu molemmilta reunoiltaan hieman ja näyttö on teknisesti markkinoiden kärkeä. Vivo on kertonut näytössä olevan QHD+ -tarkkuus (3080 x 1440) sekä korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on hieman epätavallinen 21:10-kuvasuhde, korkea 1500 nitin maksimikirkkaus sekä tuki HDR10+ -toistolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vivo X Note -puhelimen näyttöön on integroitu myös ultraäänisormenjälkilukija, joka pystyy lukemaan kerralla jopa kaksi sormenjälkeä. Tehoista on vastaamassa tämän hetken tehokkain Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia ja sisäistä tallennustilaa on 256 tai 512 gigatavua. Turvallisuutta Vivo kertoo parantaneen käyttämällä SPU-prosessoria. Jäähdytyksestä huolehtii suuri jäähdytysjärjestelmä, joka on kooltaan 47 132 mm².

Kameroiden osalta Vivo ei ole ruvennut säästelemään. Vivo X Note tarjoilee 50 megapikselin pääkameran, joka perustuu erittäin kookkaaseen 1/1.3 tuuman kokoiseen Samsung GN1 -sensoriin. Pääkamera on optisesti vakautettu ja siinä on f/1.57-aukko. Toinen kameroista on 48 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera 114 asteen kuvankentällä. Vivo X Note on varusteltuna 12 megapikselin 2x optiseen zoomaukseen kykenevällä telekameralla sekä 8 megapikselin tasoisella optisesti vakautetulla 5x zoomaukseen kykenevällä periskooppikameralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan kameroissa Vivo hyödyntää Zeiss-brändiä, joka on osoitus vahvasta kamerakyvykkyydestä. Puhelimessa on tuettuna erilaisia Zeiss-kuvaustiloja, joita ovat muun muassa Texture Portrait, Motion Capture 3.0, Zeiss Super Night Scene, Zeiss Nature Color ja muutama muu. Vivo on laittanut puhelimen etuosaan 12 megapikselin etukameran selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia, jota voidaan ladata 80 watin tehoisella pikalaturilla langallisesti. Vivon mukaan akku latautuu tyhjästä täyteen vain 32 minuutissa. Tuettuna on myös 50 watin tehoinen langaton pikalataus sekä 10 watin tehoinen käänteinen langaton lataus.

Puhelimesta on olemassa kolme väriversiota, jotka ovat sininen, musta ja harmaa. Vivo X Note on lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Kaikissa kolmessa versiossa on nahkainen takakansi.

Kiinassa 8 + 256 gigatavun versio maksaa 5999 juania, 12 + 256 gigatavun versio maksaa 6499 juania ja 12 + 512 gigatavun versio maksaa 6999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 865 euroa, 937 euroa sekä 1009 euroa. Puhelinta ei odoteta myyntiin ainakaan kovin pian globaaleille markkinoille.

Lähde: Vivo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo