AppleYleinen

Vuoden 2024 iPhone-puhelimiin odotetaan näytönalaista etukameraa

Apple iPhone 13

Muutamissa Android-puhelimissa on nähty viimeisen parin vuoden aikana ensimmäisiä näytönalaisia etukameroita, mutta toistaiseksi teknisessä toteutuksessa olisi paljon parannettavan varaa. Nähtävästi tekniikka on kuitenkin ottamassa seuraavan parin vuoden aikana isoja harppauksia eteenpäin, sillä analyytikkojen mukaan jopa Apple tulisi käyttämään iPhone-puhelimissaan näytönalaista etukameraa.

Applea koskevista tiedoistaan luotettavaksi noussut Ming-Chi Kuo on kertonut uskovansa Applen etenevän näytönalaisen etukameran kehittämisen kanssa. Hänen odotuksiensa mukaan Apple tulee tuomaan ensimmäisen iPhone-puhelimen näytönalaisella etukameralla yhdessä näytönalaisen Face ID -tekniikan kanssa jo vuonna 2024.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä tarkoittaisi, että todellinen ”täyden näytön” iPhone tultaisiin näkemään jo iPhone 16 -puhelimien kanssa. Puhelimien etuosa olisi siis kokonaan näyttöä, eikä kokemusta olisi enää häiritsemässä nykyiset suuret lovet tai tulevissa iPhone 14 -puhelimissa nähtävät näyttöreiät.

Näytönalaiset etukamerat ovat olleet toistaiseksi todella huonoja verrattaessa normaaleihin etukameroihin. Kamerasensori ei pysty saamaan yhtä paljoa valoa näytön läpi ylimääräisien kerroksien takia. Ongelmaa on pyritty korjaamaan kuvasignaaliprosessoreilla ja algoritmeilla, mutta tulokset eivät ole siltikään ole olleet kovin erikoisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti Apple on pystynyt toteuttamaan näytönalaisen etukameran paremmin kuin useat muut valmistajat, sillä yleensä Apple ei tuo keskeneräisiä tekniikoita puhelimiinsa. Vuoden 2024 syksyllä tapahtuvaan julkaisuun on toki vielä paljon aikaa, joten kaikki saattaa muuttua vielä ennen kuin iPhone 16 -puhelimet ovat ajankohtaisia.


Lähde: Twitter (Ming-Chi Kuo)   

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple