HMDNokiaYleinen

Erikoinen Nokia-puhelin tulossa – ”uusi supertähti” saa tyylikkään väriversion

Nokia 105 Plus esillä kuvassa ennen julkaisua.

HMD Global on panostanut viimeisen parin vuoden aikana paljon edullisiin älypuhelimiin, mutta myös julkaissut tasaisin väliajoin uusia peruspuhelimia. Vasta hiljattain nähtiin päivitetyt versiot Nokia 105- ja Nokia 110 -puhelimista, jotka edustavat lähtötason Nokia-mallistoa. Nyt HMD Global valmistautuu julkaisemaan erikoisen uutuus-Nokian.

Erityisesti Intian markkinoille HMD Global on panostanut paljon peruspuhelimilla ja nyt tulossa on uusi Nokia 105 Plus -puhelin. Kyseessä on monella tavalla erikoinen puhelin ja se julkaistaan nähtävästi Intiassa pian jo julkaistun Nokia 105 -puhelimen kanssa. Puhelimesta on julkaistu kuva Twitterissä, mutta HMD Global ei ole laitetta vielä virallisesti esitellyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisen puhelimesta tekee jo nimikin, sillä yleensä plus-lisänimeä ei ole käytetty peruspuhelimien yhteydessä. Toki erikoiset nimet ovat tulleet osaksi Nokia-peruspuhelimia viime aikoina, sillä HMD Global on julkaissut myös Nokia 105 Africa Edition -mallin. Nokia 105 Plus on nähtävästi hieman paremmin varusteltu versio Nokia 105 -mallista. Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta on tyylikäs punainen väriversio, jota ei normaalista Nokia 105 -mallista löydy.

Kuvan perusteella Nokia 105 Plus tulisi saamaan automaattisen puhelun nauhoittamisen sekä MP3-musiikkisoittimen, joilla se eroaa perusversiosta. Julkaistu kuva paljastaa, että HMD Global tulee nimittämään Nokia 105 -sarjan peruspuhelimia Intian markkinoiden uusiksi ”supertähdiksi”. Ulkoisesti molemmat puhelimet ovat pitkälti identtisiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin julkaistu uusi Nokia 105 -puhelin tarjoaa muun muassa 1,77 tuuman näytön, jossa on QQVGA-tarkkuus. Puhelimen sisuksista löytyy 4 megatavua RAM-muistia sekä saman verran tallennustilaa. HMD Globalin mukaan puhelimeen mahtuu 2000 yhteystietoa ja jopa 500 viestiä. Yhteydet rajoittuvat 2G-tukeen, joten 4G-yhteyksia ei uusin versio vielä tarjoa.

Käyttöjärjestelmänä on Series S30+, joka on ollut useimmissa muissakin peruspuhelimissa. Nokia 105 on saanut myös sisäänrakennettuja pelejä, kuten matopelin. Yksi puhelimen ominaisuuksista on taskulamppu, joka löytyy sen yläreunasta.

Puhelimen akku on kooltaan 800 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata micro-USB-liittimen kautta. Nokia 105:n kohokohta on tuki langattomalle FM-radiolle, jota voidaan käyttää myös ilman kuulokkeita. Puhelimessa on myös kuulokeliitin.

Todennäköisesti myös Nokia 105 Plus -puhelimesta kuullaan tarkempia tietoja lähiaikoina. HMD Global on vihjannut julkaisevansa jotain uutta ainakin Intiassa 26. huhtikuuta.

Lähde: Twitter (Narender Singh)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD