SonyYleinen

Vuotokuvassa Sonyn seuraava 5G-lippulaiva – tältä näyttää Xperia 5 II

Sonylta on tulossa todennäköisesti piakkoin uusi huippuluokan älypuhelin, joka kantaa nimeä Xperia 5 II. Jo alkuvuodesta Sony julkaisi Xperia 1 II- ja Xperia 10 II -puhelimet, joten Xperia 5 II on hyvin looginen jatke mallistoon. Viime vuoden IFA-messuilla syyskuussa Sony esitteli Xperia 5 -puhelimen, joten sen seuraaja saatetaan julkaista hyvinkin pian.

Tänään tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut kuvan, jossa nähdään ensimmäistä kertaa Xperia 5 II -älypuhelin. Puhelin näyttää hyvin paljon samalta kuin Xperia 1 II, mutta nyt Xperia 5 II -puhelimen voidaan olettaa olevan hieman kompaktimpi. Puhelimen etuosassa nähdään 21:9-kuvasuhteen näyttöpaneeli, jonka ylä- ja alareunoissa on hieman paksummat mustat kaistaleet. Etuosassa on myöskin etukamera ja puheluihin käytettävä kuuloke.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 5 II -puhelimen takaosassa on nähtävillä vasemmassa yläkulmassa kolmoiskamera sekä LED-salamavalo. Kameroiden välistä löytyy myös ZEISS-logo, joka vahvistaa myöskin Xperia 5 II:n saavan ZEISS:n sertifioimat linssit. Kuva vahvistaa puhelimessa olevan myöskin oikeassa kyljessä virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden ohella sormenjälkilukija sekä kamerapainike.

Todennäköisesti Xperia 5 II -puhelimen tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimen kameran voidaan olettaa koostuvan 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta, joka kykenee 3x optiseen zoomaukseen.

Toistaiseksi Sony ei ole vahvistanut järjestävänsä tilaisuutta IFA 2020 -messuilla ensi viikolla, joten Xperia 5 II julkaisusta ei ole vielä kovin tarkkaa tietoa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony