MetaYleinen

Vuotokuvat julki: Meta valmistelee jälleen älykelloa

Muun muassa Facebookin ja WhatsAppin omistava Meta on vuotojen mukaan jälleen suunnittelemassa älykelloa. Yhtiö on aiemminkin valmistellut älykelloa, mutta markkinoille asti sellaista ei toistaiseksi ole vielä saatu. Viime vuoden puolella uutisoitiin laajasti, että Meta oli tuolloin luopunut kelloon liittyvistä suunnitelmista.

Tällä kertaa vuodon kohteena oleva kello olisi rakennettu Googlen kustomoidulle Android-käyttöjärjestelmälle samoin kuin aiemmin huhuiltu Metan kello. Kuvat ovat peräisin tuntemattomasta lähteestä, joka on lähettänyt kuvat etenkin Googlen Pixel-puhelimien vuodoista tunnetulle Kuba Wojciechowskille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisuksissa Meta-älykellossa olisi Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiiri. Käyttöjärjestelmä olisi Metan kellolle räätälöity Android, eikä älykelloille suunnattu Wear OS. Metalle Android-ympäristö ei ole uusi, sillä tällä hetkellä yhtiö käyttää Googlen Android-käyttöjärjestelmiä esimerkiksi Meta Quest VR-laseissa.

Metan kellossa olisi irrotettava kehys, jolloin kellon saa rannekkeesta irti rannekkeen jäädessä käteen. Keskeinen syy irrotettavalle kehykselle on Metan kellosta löytyvät kamerasensorit. Kellosta löytyy kaksi kameraa, joista toinen on heikkolaatuisempi ja se sijaitsee näytössä pisaranmuotoisessa lovessa. Korkealaatuisempi sensori on sijoitettu kellon alapuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellon muotoilussa on paljon samaa aiemmin vuodoissa pyörineen Meta-kellon kanssa. Esimerkiksi kellon alapuolelta löytyviä antureita on muuteltu hieman. Wojciechowskin lähteen mukaan Meta aikoo toimittaa älykelloja asiakkaille ennen kuin sitä käytetään ”Metaverseen liittyvien laitteiden kanssa”.

Toistaiseksi ei ole tiedossa mitään julkaisuajankohtaa Metan älykellolle. Meta ei itse ole kommentoinut älykelloon liittyviä suunnitelmia.

Lähde: 9To5Google

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meta