AppleWhatsAppYleinen

WhatsApp lakkaa toimimasta pian muutamalla iPhonella – katso vaikuttaako muutos sinun puhelimeesi

WhatsAppin logo

Suosittu pikaviestipalvelu WhatsApp suunnittelee lopettavansa muutamien iPhone-puhelimien tukemisen. WhatsApp on kertonut lopettavansa tuen vanhemmille iOS-käyttöjärjestelmille, jonka takia sovellus lakkaa toimimasta kahdella vuosien takaa suositulla iPhone-puhelimella.

Metan omistama WhatsApp tiputtaa sovelluksestaan pois tuen iOS 10- ja iOS 11-käyttöjärjestelmille myöhemmin tänä vuonna. WABetaInfon tietojen mukaan yritys kehottaa kyseiseen käyttöjärjestelmään perustuvien puhelimien käyttäjiä päivittämään iPhonensa ennen 24. lokakuuta 2022, jotta WhatsApp-palvelun käyttäminen voisi jatkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Merkittävästä muutoksesta ei ole kyse, sillä monet vanhemmat iPhone-puhelimet ovat saaneet jo iOS 11 -versiotakin tuoreemman päivityksen. Tällä hetkellä iOS 10- ja iOS 11 -käyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet ovat iPhone 5 ja iPhone 5c.

Jos käytössä on jompikumpi puhelimista, niin WhatsApp ei enää toimi 24. lokakuuta jälkeen. Jos käytössä on iPhone 5s, iPhone 6 tai iPhone 6s iOS 12 -käyttöjärjestelmällä, niin muutos ei vaikuta sinuun. Jos puhelimessa on syystä tai toisesta iOS 11-käyttöjärjestelmä, niin se kannattaa päivittää viimeistään tässä vaiheessa uudempaan saatavilla olevaan versioon puhelimen asetuksien kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen odotetaan julkaisevan muutaman viikon päästä jo iOS 16 -käyttöjärjestelmän beetaversion, mutta raporttien mukaan kyseinen päivitys ei ole enää tulossa iPhone 6s-, iPhone 6s Plus tai iPhone SE -puhelimille.

Lähde: Wabetainfo.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple