WhatsAppYleinen

WhatsApp lakkaa toimimasta tänään miljoonilla Android- ja iOS-puhelimilla – katso täältä vaikuttaako muutos sinun puhelimeesi

Metan omistuksessa oleva supersuosittu WhatsApp-pikaviestipalvelu lakkaa toimimasta tänään 1. marraskuuta miljoonilla puhelimilla, joissa on vanha käyttöjärjestelmäversio. Tästä päivästä lähtien sovellusta ei voida käyttää puhelimissa, vaan käyttäjien on joko ostettava uudempi puhelin tai vaihtoehtoisesti päivitettävä puhelimensa käyttöjärjestelmäversio uudempaan.

Vaikka sovellus lakkaa toimimasta jopa miljoonissa puhelimissa, niin todennäköisesti se ei vaikuta kovinkaan moneen käyttäjään. WhatsApp poistaa sovellukseltaan tänään tuen melko vanhoille Android- ja iOS-käyttöjärjestelmäversioille. WhatsAppin tukisivuilla kerrotaan, että 1. marraskuuta sovellusta ei enää tueta puhelimissa, joissa on Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich- tai iOS 10 -käyttöjärjestelmä. Lisäksi WhatsApp poistaa sovellukseltaan tuen KaiOS 2.5.0 -käyttöjärjestelmälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näillä käyttöjärjestelmiltä WhatsApp lakkaa toimimasta 1. marraskuuta:

  • Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
  • iOS 10
  • KaiOS 2.5.0

Kyseessä on melko normaali muutos sovelluksen toiminnassa, sillä Apple ja Google julkaisevat vuosittain uuden iOS- tai Android-version, jonka takia sovelluskehittäjät usein päättävät lopettaa vanhempien käyttöjärjestelmäversioiden tukemisen. Lisäksi vanhempien käyttöjärjestelmäversioiden käyttäjiä on nykyään jo sen verran vähän, ettei niiden tukeminen ole enää ajankohtaista.

Jos käytössäsi on jokin uudempi käyttöjärjestelmäversio kuin yläpuolella mainitut, niin mitään hätää ei pitäisi olla. Muilla puhelimilla WhatsApp jatkaa toimintaansa edelleen normaalisti.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp