WhatsAppYleinen

WhatsApp saa uuden Kanavat-ominaisuuden – helpottaa yksisuuntaista viestintää

WhatsApp on lisäämässä sovellukseensa uuden ominaisuuden, joka kantaa nimeä ”Kanavat”. Ominaisuuden luvataan olevan yksinkertainen, luotettava ja yksityinen tapa saada tärkeitä päivityksiä ihmisiltä ja organisaatioilta suoraan sovelluksessa.

Kanavat-ominaisuuttaa voi käyttää uudesta välilehdestä, joka kantaa nimeä ”Päivitykset”. Samassa välilehdessä nähdään myös tilaviestit ystäviltä sekä perheenjäseniltä. Ominaisuuden ansiosta järjestelmävalvojat voivat lähettää seuraajilleen tekstiä, valokuvia, videoita ja tarroja sekä toteuttaa kyselyitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kanavat ovat yksisuuntainen viestien lähetystyökalu, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat vain selata muiden käyttäjien lähettämiä viestejä, mutta niihin ei pysty vastaamaan. WhatsAppissa on myös haku, josta voi hakea julkisia kanavia, jotta käyttäjät voivat seurata niitä harrastuksien ja kiinnostuksenkohteiden mukaisesti. Lisäksi kanaviin voidaan lähettää kutsulinkkejä keskusteluissa, sähköposteissa sekä netissä.

WhatsAppin mukaan kanavat ovat ”yksityisin saatavilla oleva lähetyspalvelu”, joka suojaa sekä järjestelmänvalvojien että heidän seuraajiensa henkilökohtaisia tietoja. Kummankaan puhelinnumeroa tai profiilikuvaa ei näytetä toisilleen, eivätkä ylläpitäjät saa tietoa muista seuraajiensa tilaamista kanavista. WhatsApp sanoo poistavansa kanavapäivitykset palvelimiltaan 30 päivän kuluttua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmävalvojat saavat mahdollisuuden myös estää kuvakaappaukset ja uudelleenlähetykset kanavaltaan. He voivat myös päättää, kuka voi seurata heidän kanavaansa ja haluavatko he kanavansa olevan löydettävissä hakemistosta.

WhatsAppin mukaan uusi Kanavat-ominaisuus otetaan aluksi käyttöön vain Kolumbiassa ja Singaporessa, mutta sen pitäisi olla saatavilla useammissa maissa tulevien kuukausien aikana.

Lähde: WhatsApp

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp