ElisaYleinen

Elisa avasi 5G-verkon Nousiaisiin ja Pöytyälle

Elisan logo

Elisan 5G-verkko jatkaa laajenemistaan Varsinais-Suomessa. Viimeisimpänä uuden sukupolven mobiiliverkko on avautunut Nousiaisiin sekä Pöytyälle. Elisan kattava 5G-verkko on nyt saatavilla kaikkiaan 238 paikkakunnalla Suomessa ja se kattaa yli 88 prosenttia asuinpaikoista.

Nousiaisissa 5G-verkko palvelee ensimmäisenä kunnan keskustaajamaa, ja sen lisäksi muun muassa Alakylän ja Koljolan alueita. Pöytyällä Elisan 5G on ensimmäisenä saatavilla Kyrön keskustaajamassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-verkon rakentaminen lähti Varsinais-Suomessa liikkeelle Turusta, ja etenkin viimeisen vuoden aikana olemme tuoneet uuden sukupolven verkkoa vauhdilla myös maaseutumaisiin kuntiin. Iso osa suomalaisista valitsee mobiiliverkon kodin yhteydeksi niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. 5G-verkkoon siirtyneet käyttäjät kertovat nettiyhteyden toimivan entistä sujuvammin ja vastaavasti hidastelua esiintyy aiempaa harvemmin. 5G-verkossa riittääkin kaistaa hyvin etätöihin, suoratoiston katsomiseen ja verkkopelaamiseen”, sanoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa