WhatsAppYleinen

WhatsApp sai uuden ominaisuuden: Nyt voi lähettää kuvia ja videoita, joita voi katsoa vain kerran

Facebookin omistuksessa oleva WhatsApp-pikaviestisovellus on saanut uuden ominaisuuden, joka kantaa nimeä ”View Once” tai suomeksi ”Katso kerran”. Facebookin mukaan valokuvien ja videoiden taltioiminen puhelimella on tullut suureksi osaksi kaikkien elämää, mutta kaikissa tilanteissa ei tarvita pysyvää kuvaa viemässä tilaa puhelimesta.

WhatsApp-käyttäjät voivat nyt lähettää kuvia tai videoita kontakteilleen niin, että kuvat ovat nähtävillä ainoastaan kerran. WhatsAppin mukaan ominaisuus tuo mukanaan lisäturvaa, kun kuvat ja videot katoavat keskustelusta sen jälkeen, kun vastaanottaja on avannut sen kerran. Vastaanottajat voivat ottaa kuitenkin kuvista ruutukaappauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Facebookin mukaan ominaisuus on kätevä esimerkiksi nopeiden kuvien lähettämisessä tai esimerkiksi Wi-Fi-salasanan toimittamisessa kuvana, jolloin kuvaa ei tarvitse toista kertaa katsoa. Myöskin View Once -viestit ovat WhatsAppissa suojattu päästä päähän salauksella, kuten muutkin WhatsApp-viestit. Käyttäjät näkevät keskustelussa median olevan ”avattu”, joka vähentää Facebookin mukaan sekaannusta. Mediaa ei kuitenkaan pysty avaamaan enää toista kertaa.

Ominaisuutta voi käyttää WhatsApp-sovelluksessa avaamalla sovelluksen kautta kamera- tai videokuvausnäkymän. Kuvan ottamisen jälkeen tekstikentän vierässä on ”1”-painike, jonka aktivoimalla saa käyttöön ominaisuuden kyseisessä kuvassa. Ominaisuus täytyy aina erikseen aktivoida ennen kuvan lähettämistä, eikä se ole automaattisesti käytössä.

Facebookin mukaan uusi ominaisuus on tällä viikolla kaikkien käyttäjien saatavilla ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Facebook

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp