WhatsAppYleinen

WhatsAppin tila-ominaisuus sai useita päivityksiä ja uutuustoimintoja

WhatsAppin logo

WhatsApp on julkaissut vaiheittain saapuvan päivityksen mukana uusia ominaisuuksia tilapäivityksiin. Tilapäivityksien avulla käyttäjät voivat jakaa lyhytaikaisia päivityksiä kontaktiensa kanssa.

Uuden yksityinen yleisö -valitsimen avulla käyttäjä pääsee rajoittamaan sitä, kenelle tarinoihin jaettu sisältö näkyy. Täysin uusi ominaisuus ei ole kyseessä, sillä käyttäjät ova aiemminkin voineet hieman rajoittaa ja muokata tilapäivityksien näkyvyyttä. Nyt mahdollisuudet rajaamiselle paranevat ja käyttäjälle avautuu enemmän personoituja vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitut tila-asetukset muuttuvat oletusasetuksiksi myös tuleviin päivityksiin. Käyttäjä voi muokata aiemmin annettuja asetuksia kuitenkin aina haluamansa mukaan.

Toisena ominaisuutena tulee Puhetila, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa enintään 30 sekunnin mittaisia äänitteitä tilapäivityksiin. WhatsApp kertoo, että äänitteiden on tarkoitettu ”henkilökohtaisemmiksi päivityksiksi”. WhatsApp myös mainitsee, että äänitteet voivat auttaa sellaisia henkilöitä, jotka kokevat puhumisen kirjoittamista helpommaksi tavaksi kommunikoida.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilapäivityksiin voi jatkossa reagoida. Käyttäjä voi antaa reaktion tarinaan pyyhkäisemällä tarinassa ylöspäin, jolloin vaihtoehdoksi tulee kahdeksan emojikuvaketta. WhatsAppin mukaan reaktiot ovat käyttäjien eniten toivoma ominaisuus palveluun.

Mikäli henkilö on jakanut tilapäivityksen, näkyy jatkossa profiilikuvan ympärillä rengas, jonka kautta pääsee myös katsomaan tilapäivityksen. Renkaat näkyvät keskusteluluettelossa, ryhmän osallistujaluettelossa sekä WhatsAppin yhteystiedoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisenä merkittävämpänä ominaisuutena tiloihin saapuu linkkien visuaalinen esikatselu. Mikäli tilaan jakanut on laittanut mukaan jonkin linkin, niin katsoja voi esikatsella linkin ennen sivustolle suuntaamista.

WABetainfo toteaa, että ominaisuuksista kaikki eivät ole täysin uusia, mutta WhatsApp on halunnut lisätä ominaisuudet viimeaikaisten parannusten luetteloon korostamaan WhatsAppin sitoutumista käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

WhatsAppin mukaan päivitykset saapuvat seuraavien viikkojen aikana.

Lähde: WhatsAppin blogi, Wabetainfo

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp