MicrosoftYleinen

Windows 11 saa suuren ominaisuuspäivityksen helmikuussa – tulossa tuki Android-sovelluksille ja paljon muuta

Windows 11

Microsoft on kertonut julkaisevansa Windows 11 -käyttöjärjestelmälle suuren ominaisuuspäivityksen helmikuussa. Kyseessä on uuden Windows-version ensimmäinen suurempi päivitys, jota tullaan jakamaan julkisesti Windows 11:n käyttäjille. Mukana on muun muassa odotettu tuki Android-sovelluksille sekä monia muita parannuksia.

Windows 11:n tulevassa ominaisuuspäivityksessä tullaan näkemään miellyttäviä muutoksia tehtäväpalkkiin. Microsoft lisää mykistyksen ja mykistyksen poistamisen sekä mahdollisuuden näyttää kellonaika toisessa näytössä. Jatkossakin Microsoft pyrkii parantamaan tehtäväpalkin toimintaa ja palauttaa toimintoja, jotka puuttuivat Windows 11:n julkaisun yhteydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevassa päivityksessä paluun tulee näkemään myös tehtäväpalkin sää-widget, joka oli aikaisemmin Windows 10 -versiossa, mutta puuttui Windows 11 -versiosta. Microsoft tulee tarjoamaan myös uudelleen suunnitellut Notepad- ja Media Player -sovellukset, joista molemmat tulevat päivityksen jälkeen sisältämään tumman tilan ja paremman suunnittelun, joka vastaa paremmin Windows 11:n yleistä ilmettä.

LUE MYÖS: Kokemuksia Windows 11 -käyttöjärjestelmästä – virkistäviä uudistuksia tuttuun Windowsiin

Yksi suurimmista uudistuksista on Android-sovelluksien tuki. Tätä ominaisuutta on mainostettu Windows 11 -käyttöjärjestelmän julkaisusta asti, mutta se on ollut vasta testivaiheessa. Nyt tuki on tulossa Windows 11 -versioon virallisesti. Microsoft mukaan kyseessä on ominaisuuden julkinen esikatselu, joten Android-tuki on nähtävästi edelleen beetavaiheessa. Android-sovellustuen ansiosta tietokoneille voidaan asentaa rajoitettu määrä sovelluksia Amazonin sovelluskaupasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden ominaisuuspäivityksen uudistuksien ohella Microsoft on myös jakanut hieman tietoja Windows-käyttöjärjestelmän nykytilanteesta. Microsoftin mukaan Windows 10 ja Windows 11 löytyvät yhteensä 1,4 miljardista laitteesta, ja PC-markkinan kerrotaan kasvaneen vahvasti koko pandemian ajan.

Microsoft on kertonut lisäksi, että ilmaisen Windows 11 -päivityksen käyttöönotto on tulossa viimeiseen vaiheeseensa nopeammin kuin alun perin oli suunniteltu. Aikaisemmin ilmaisen päivitysmahdollisuuden on odotettu loppuvan vuoden 2022 puolivälissä, mutta Microsoftin kommentti saattaa viitata ilmaisen päivitystarjouksen nopeampaan päättymiseen.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft