WithingsYleinen

Withings julkaisi ScanWatch-älykellon – keskittyy ennakoivaan terveysseurantaan EKG:n ja uniapneatunnistuksen avulla

Withings ScanWatch

Ranskasta kotoisin oleva älykkäitä terveystuotteita kehittävä Withings on julkaissut tänään uuden ScanWatch-älykellon, joka näyttää varsin perinteiseltä kellolta, mutta on varusteltuna kuitenkin älykkäillä terveyden seuranta ominaisuuksilla. ScanWatch-kellossa on panostettu erityisesti ennakoivaan terveysseurantaan, sillä kellossa on EKG-mittausta ja uniapneatunnistus.

ScanWatch-älykellon EKG-tunnistus pohjautuu jatkuvaan sykkeen tarkkailuun ja kello pystyy tunnistamaan epäsäännölliset sydämenlyönnit, jotka ovat oire rytmihäiriöstä. Toinen kellon pääominaisuus on sisäänrakennettu SpO2-sensori, joka seuraa veren happitasoa ja pystyy sen avulla tunnistamaan uniapnean riskejä etukäteen. Muilta ominaisuuksiltaan ScanWatch on pitkälti samanlainen kuin muutkin Withingsin älykellot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellossa on perinteiset analogiset viisarit, mutta myöskin pieni pyöreä PMOLED-näyttöpaneeli, joka pystyy näyttämään puhelimeen saapuneita ilmoituksia ja monia terveys- ja aktiivisuustietoja. Itse kello on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja lasina hyödynnetään safiirilasia. Rakenne on vedenkestävä ja tarjolla ovat 38 mm ja 42 mm versiot.

Yhteys puhelimen ja kellon välillä hoituu Bluetooth LE -tekniikan avulla, mutta omaa GPS:ää ei kellosta löydy. ScanWatch voi kuitenkin tarvittaessa hyödyntää puhelimen GPS-toiminnallisuutta. Akunkeston kerrotaan olevan jopa 30 päivää yhdellä latauksella ja lataus mukana toimitettavalla latausalustalla kestää noin kaksi tuntia. Withings on myös kertonut kellon olevan tuttuun tapaan yhteensopiva vähintään iOS 12- ja Android 6.0 -käyttöjärjestelmiä hyödyntävien laitteiden kanssa.

Withings on kertonut tuovansa uutuuskellon myyntiin Euroopan markkinoille vuoden 2020 toisen neljänneksen aikana. Kellon 38 mm versio maksaa 249 euroa, kun taasen suurempi 42 mm versio maksaa 299 euroa.

Lähde: Withings ScanWatch -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Selkeästi jotain Nokian yrityskulttuurista on jäänyt withingsiin. Tiedotetaan tuotteesta aikasin ja tuodaan markkinoille kun kaikki on unohtanut tuotteen… Jos silloinkaan. Tämän piti tulla Q2 aikana. Puihin meni.

Kommentoi