Black FridaySponsoroituXiaomi

Xiaomi 11T on loistava puhelin 108 megapikselin kameralla, huippuluokan suorituskyvyllä ja pitkällä päivityslupauksella

Xiaomi 11T on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista älypuhelimista, joka tarjoaa omassa hintaluokassaan vakuuttavia teknisiä ominaisuuksia. Xiaomi 11T on täynnä huipputeknologioita, joita ovat 120 hertsin AMOLED-näyttö, 108 megapikselin kolmoiskamera, tehokas 67 watin pikalataus sekä vahvan suorituskyvyn tarjoava Dimensity 1200-Ultra -järjestelmäpiiri.

Hintaa Xiaomi 11T -puhelimella on 599 euroa, mutta erinäisistä alennuksista laitteen voi saada itselleen jopa 100-200 euroa edullisemmin.  Xiaomi 11T on valittavissa kolmesta väriversiosta, jotka ovat harmaa Meteorite Gray, valkoinen Moonlight White sekä sininen Celestial Blue.

Puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät alapuolella olevan linkin takaa.

120 hertsin AMOLED-näyttö

Xiaomi 11T loistaa omassa hintaluokassaan markkinoiden parhaimmalla näytöllä, joka tarjoaa upean katselukokemuksen ja sulavan käyttökokemuksen. Kyseessä on tasainen 6,67 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, joka perustuu AMOLED-teknologiaan. Näytössä on terävä Full HD+ -tarkkuus, 20:9-kuvasuhde sekä 480 hertsin kosketusherkkyys, joka vähentää kosketuksen viivettä.

120 hertsin virkistystaajuus on näytön yksi vahvuuksista, joka on harvinaisuus tässä hintaluokassa. 120 hertsin virkistystaajuuden ansiosta näyttö on sulava joka tilanteessa, sillä näyttö päivittää itsensä 120 kertaa sekunnissa normaalimman 60 kerran sijasta. Xiaomi 11T -puhelimen näyttö tukee myös adaptiivista virkistystaajuutta, joten puhelin osaa vaihtaa virkistystaajuutta automaattisesti sisällön mukaan ja samalla se vähentää virrankulutusta.

Huippuluokkaisen näytöstä tekee myös 1000 nitin kirkkaus, joten näytöstä saa hyvin selvää kirkkaassakin valaistuksessa tai auringonpaisteessa. Näytössä on myös HDR10+ -tuki, joten sisällön katselu näytöltä on miellyttävää. Näyttö toistaa värit erinomaisesti, sillä se pystyy toistamaan jopa yli miljardi väriä (10-bit) ja TrueColors-teknologia mahdollistaa tarkasti viritetyn väritoiston.

Näyttö on aina tärkeä osa älypuhelimia ja näytön tarjoama käyttökokemus pitää olla huippuluokkainen, eikä Xiaomi 11T pääse pettämään sen osalta. Pääosin tuplasti kalliimmista puhelimista tutut tekniset ominaisuudet asettavat Xiaomi 11T -puhelimessa uuden standardin 400 euron hintakategoriaan. Näytöltä on miellyttävää kuluttaa sisältöä ja samalla puhelimen muut tekniset ominaisuudet täydentävät kokemusta entisestään.

Hintaluokassaan loistava 108 MP kamera

Kamerat ovat Xiaomi 11T -puhelimen selvä valttikortti, sillä Xiaomi on laittanut mukaan tarkan 108 megapikselin pääkameran. Kamera tarjoaa ammattitason kuvanlaatua, joka on toteutettuna vahvalla laitteistolla sekä huipputasoisilla algoritmeilla. Xiaomi 11T:n kamerat tarjoavat uskomattoman kuvanlaadun jokaisessa tilanteessa, sillä myös heikossa valaistuksessa kuvista saadaan tarkkoja.

108 megapikselin pääkamera on kooltaan 1/1.52 tuumaa ja siinä on 0.7 µm pikselikoko. Kamerassa on myös valovoimainen f/1.8-aukolla ja 26 mm polttovälillä varusteltu linssi. Kuten 108 megapikselin kameralta voikin odottaa, niin kuvat ovat erittäin tarkkoja, yksityiskohtaisia sekä hintaluokkaansa laadukkaampia.

Toinen Xiaomi 11T -puhelimen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, jonka avustuksella pystytään kuvaamaan yksityiskohtaisia kuvia aikaisempaa laajemmalla 120 asteen kuvakentällä. Kuviin saadaan selvästi enemmän sisältöä ja erilaisia kuvausmahdollisuuksia. Xiaomi 11T -puhelimella onnistuu myös laadukkaat lähikuvat 5 megapikselin tasoisella telemakrokameralla. Kameralla päästään jopa 3 senttimetrin etäisyydelle kuvattavasta kohteesta ja automaattitarkennus pitää huolen, että kuvat ovat aina tarkkoja.

Selfiekuvat onnistuvat Xiaomi 11T -puhelimella 16 megapikselin tasoisen etukameran avulla. Kyseessä on yksinkertaisesti loistava puhelin, jos etsinnässä on uusi puhelin esimerkiksi nuorelle, paljon kuvaavalle tai sellaiselle henkilölle, joka arvostaa laadukkaiden kuvien taltioimista tilanteesta riippumatta.

Xiaomi 11T -puhelimessa on panostettu myös paljon videokuvaukseen, sillä pääkameran ansiosta on mahdollista taltioida tarkkaa 4K 30 fps -videokuvaa. Puhelimen luvataan takaavan studiotasoisen videokuvauskokemuksen ja erilaisia tarinankerrollisia tiloja, joita on mukava jakaa sosiaalisessa mediassa. Xiaomi 11T tukee myös huipputasoista äänentallennusta videoihin Audio Zoom -ominaisuuden ansiosta. Mikrofonien tallentama ääni pystytään suuntaamaan puhujaa kohti, jolloin ääni tallentuu kristallinkirkkaana ilman ylimääräistä taustamelua.

Dimensity 1200-Ultra -järjestelmäpiirissä riittää tehoja

Xiaomi 11T -puhelimeen on saatu hintaluokassaan erittäin tehokas MediaTekin kehittämä Dimensity 1200-Ultra -järjestelmäpiiri, joka perustuu energiatehokkaaseen 6 nanometrin valmistusprosessiin. Järjestelmäpiiri takaa vahvan suorituskyvyn, joka riittää erinomaisesti päivittäiseen käyttöön tai aktiiviseen pelaamiseen.

Kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, jossa on jopa 3,0 GHz:n taajuudella toimiva tehokkain Cortex-A78-ydin sekä kolme 2,6 GHz:n taajuudella toimivaa vastaavaa Cortex-A78-ydintä. Loput neljä ydintä toimivat 2,0 GHz:n taajuudella ja ne perustuvat Cortex-A55-ytimiin. Dimensity 1200-Ultrassa on 9-ytiminen Mali-G77-grafiikkaprosessori. Xiaomi 11T pysyy viileänä kehittyneen jäähdytysjärjestelmänsä ansiosta.

Verrattuna aikaisemman sukupolven järjestelmäpiiriin, tarjoaa Dimensity 1200-Ultra jopa 22 prosenttia paremman suorituskyvyn ja se on 25 prosenttia energiatehokkaampi. Dimensity 1200-Ultrassa on integroituna myöskin 5G-modeemi, joka takaa tuen samanaikaisesti kahdelle 5G-liittymälle. Xiaomi 11T toimii loistavasti kaikkien suomalaisien operaattoreiden 5G-verkoissa, jonka ansiosta tiedostojen lataaminen tai lähettäminen on nopeampaa kuin aikaisemmin.

Xiaomi on varustellut uutuuspuhelimen 8 gigatavun RAM-muistilla sekä suurella 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Muistit eivät tule nopeasti täyteen, vaan ne riittävät varmasti suurimmalle osalle käyttäjistä.

Loistava akunkesto ja 67 watin pikalataus

Akunkesto on tärkeä yksityiskohta uutta puhelinta etsiessä ja Xiaomi on ottanut tämän huomioon uudessa Xiaomi 11T -puhelimessa. Puhelimen sisuksiin on pakattu massiivinen 5000 milliampeeritunnin akku, joka takaa helposti kahdenkin päivän akunkeston. Akku riittää erinomaisesti myös vaativammallekin käyttäjälle, mutta samalla Xiaomi on panostanut lataustekniikkaan.

Xiaomi 11T on hyvä osoitus myös siitä, ettei suurta akkua enää nykypäivänä tarvitse ladata tuskallisen pitkään, jotta se tulisi täyteen. Puhelimessa on tuki tehokkaalle 67 watin Turbo Charge -pikalataukselle, jonka avulla akku latautuu tyhjästä täyteen ainoastaan 36 minuutissa. Puhelimen voi laittaa latautumaan esimerkiksi aamutoimien ajaksi ja töihin lähtiessä akku on ehtinyt latautumaan täyteen. Xiaomi toimittaa 67 watin pikalaturin myös suoraan myyntipakkauksessa, joten sitä ei tarvitse ostaa erikseen!

Akun latauksessa on otettu huomioon turvallisuus monella tavalla, sillä Xiaomi 11T:n sisällään pitämä MTW-teknologia (Multiple Tab Winding) vähentää tehokkaasti sähkövastusta ja ylikuumenemista parantaakseen lataustehokkuutta. Xiaomi on suunnitellut uutuuspuhelimen myös niin, että sitä on mahdollista ladata jopa -10 asteen pakkasessa.

Xiaomi 11T tarjoaa myös paljon muuta!

Loistava näyttö, erinomainen kameratoteutus, huippuluokan järjestelmäpiiri tai nopea pikalataus eivät ole ainoita Xiaomi 11T -puhelimen valttikortteja. Xiaomi on pitänyt huolen, että puhelimesta löytyy myös paljon muuta.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 11, jonka päällä on Xiaomin monipuolinen MIUI 12.5 -käyttöliittymä. Xiaomi 11T -puhelimelle on luvattu päivityksiä selvästi paremmin kuin monille muille 400 euron puhelimille. Puhelin on saamassa esimerkiksi 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 4 vuotta Android-tietoturvapäivityksiä. Xiaomi 11T on pitkäikäinen valinta, sillä päivityksiä tulee vielä vuonna 2025.

Xiaomi on laittanut teknisellä puolella uutuuspuhelimeen myös muutaman muunkin huippuluokan toteutuksen. Xiaomi 11T tarjoaa täyteläisen äänikokemuksen stereokaiuttimiensa ansiosta ja esimerkiksi musiikin kuuntelu on miellyttävää laitteen omilla kaiuttimilla. Xiaomi 11T -puhelimessa on lisäksi kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, joka pitää huolen siitä, että puhelimeen ei pääse kukaan muu käsiksi.

Huippuluokan kokemusta puhelimessa on parantamassa laadukas X-akselinen värinämoottori. Rakenteellisesti Xiaomi on pitänyt huolen kestävyydestä, sillä laitteessa hyödynnetään tuoreinta Corilla Glass Victus -lasia, joka takaa paremman iskujen ja naarmuuntumisen kestävyyden.

Tutustu Xiaomi 11T -puhelimeen tarkemmin Xiaomin sivuilta tämän linkin takaa.

Xiaomi 11T tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,67 tuumaa, AMOLED, 2400 x 1080 pikseliä, 120 hertsiä
 • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 1200-Ultra
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 gigatavua
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 108 megapikseliä (f/1.75, 2.1 μm)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 megapikseliä (f/2.2, 120°)
  • Telemakrokamera: 5 megapikseliä (f/2.4, AF)
 • Etukamera: 16 megapikseliä (f/2.45)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 67 watin pikalatauslataus (0-100% vain 36 minuutissa)
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, infrapunalähetin, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija kyljessä, kasvojentunnistus, stereokaiuttimet
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11, MIUI 12.5
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-versiopäivityksiä ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 164,1 x 76,9 x 8,8 millimetriä
 • Paino: 203 grammaa
 • Värit: Moonlight White, Meteorite Grey ja Celestial Blue
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  1 Kommentti

  1. ennakkomyynissä oli elisalla 11t pro malli 499€ ja kaupan päällisinä oli xiaomin robotti imuri niin ei jotenkin kauheen huipputarjoukselle tunnu tämä

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Black Friday