XiaomiYleinen

Xiaomi 12 Liten tarkat tuotekuvat vuotivat – tulossa tarjolle pirteissä väriversioissa

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite on ollut huhujen kohteena jo kuukausia, mutta syystä tai toisesta Xiaomi ei ole sitä vielä julkaissut. Viime viikolla puhelimesta nähtiin uusi unboxing-video, joka oli vahva viittaus julkaisun lähenemisestä. Tällä kertaa tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut Twitter-tilillään tarkat tuotekuvat Xiaomi 12 Litestä.

Uusissa kuvissa Xiaomi 12 Lite on esillä joka kulmasta katsottuna kolmessa tyylikkäässä värissä. Puhelimesta on tulossa väriversiot, jotka ovat mintunvihreä, vaaleanpunainen sekä harmaa. Xiaomi 12 Litessä on selvästi panostettu ohueen ja kevyeen rakenteeseen, mutta yleisilmeessä on paljon samaa muiden Xiaomi 12 -sarjan puhelimien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12 Lite on valmistettu kuvien perusteella muovikehyksestä sekä mahdollisesti lasipinnoista. Etuosassa on näyttöpaneeli, jonka kehykset ovat miellyttävän tasapaksut. Näytön yläreunassa on myös etukameraa varten tehty reikä. Takaosassa on esillä laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kameraa, LED-salamavalo sekä teksti ”108MP”, jolla viitataan pääkameran tarkkuuteen. Takaosassa on myös Xiaomin logo.

Puhelimen oikeassa kyljessä on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Alareunassa on esillä kaiutinritilä, USB-C-liitin, SIM-korttitelakka sekä mikrofoni. Laitteen yläreunassa on yksi mikrofoni, toinen kaiutinritilä sekä infrapunalähetin. Xiaomi 12 Lite on yleisilmeeltään selvästi laatikkomaisempi kuin muut malliston puhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Xiaomi 12 Lite tulee saamaan 6,55 tuuman kokoisen AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Etuosan kameran tarkkuudeksi huhutaan 16 megapikseliä. 108 megapikselin takakameran kaverina on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera.

Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 12 Liten odotetaan saavan myös 4500 milliampeeritunnin akun, 67 watin pikalatauksen sekä Android 12 -käyttöjärjestelmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Xiaomi 12 Lite tullaan virallisesti esittelemään. Nähtävästi montaa viikkoa ei tarvitse enää odotella. Xiaomi saattaa esitellä puhelimen virallisesti myös samaan aikaan uusien Xiaomi 12S -sarjan puhelimien kanssa, jotka nähdään 4. heinäkuuta.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi