XiaomiYleinen

Xiaomi 12S -sarjan huippupuhelimet julkaistaan 4. heinäkuuta – joukossa odotettu Xiaomi 12S Ultra Leica-kameroilla

Xiaomi 12S -puhelimet esitellään 4. heinäkuuta.

Xiaomi on tänään vahvistanut järjestävänsä 4. heinäkuuta uusien Xiaomi 12S -sarjan huippupuhelimien julkaisutilaisuuden. Uutuuspuhelimista merkittävän tekee Xiaomin yhteistyö Leican kanssa, jonka tulokset nähdään Xiaomi 12S -sarjassa.

Xiaomin mukaan tulevat puhelimet käynnistävät uuden aikakauden kuvantamistekniikoissa. Xiaomin mukaan luvassa on kolme uutuuspuhelinta, jotka ovat Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro ja Xiaomi 12S Ultra. Kaikissa puhelimissa on Leica-brändätyt kamerat, mutta erityisesti Xiaomi 12S Ultrassa tullaan näkemään suurimmat kamerainnovaatiot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänään julkaistussa kuvassa on esillä kaikki tulevat puhelimet varjon peitossa. Kuvasta saadaan selville Xiaomi 12S -puhelimen tulevan saataville puhtaan valkoisessa värissä. Xiaomi 12S Pro nähdään harmaassa värissä ja Xiaomi 12S ultra vastaavasti tyylikkäässä värissä, jossa on kultainen alumiinikehys ja vihreä tekonahkainen takaosa.

Raporttien mukaan Xiaomi 12S ja Xiaomi 12S Pro ovat pitkälti samoja laitteita kuin viime vuoden joulukuussa julkaistut Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro. S-versioissa Xiaomi on päivittänyt järjestelmäpiirin Qualcommin tuoreimpaan Snapdragon 8+ Gen 1 -versioon, joka tuo parannusta suorituskyvyn lisäksi energiatehokkuuteen. Huhujen mukaan luvassa saattaa olla myös erillinen versio MediaTekin kehittämällä Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12S Ultra on kuitenkin kaikista mielenkiintoisin laite, johon on huhuttu kaikista parhaimpia teknisiä ominaisuuksia. Puhelimessa on raporttien mukaan muun muassa 6,7 tuuman kokoinen QHD+ -näyttöpaneeli, joka perustuu AMOLED-tekniikkaan. Tehoista tulee vastaamaan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Akunkesto on todennäköisesti 4800 milliampeeritunnin akun varassa, jota ladataan 67 watin teholla.

Xiaomi 12S Ultra

Puhelimeen on tulossa jopa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 12S Ultran odotetaan saavan 50 megapikselin pääkameran, 48 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 48 megapikselin periskooppikameran. Kamerat on rakennettu yhdessä Leican kanssa. Etuosassa odotetaan olevan 20 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Xiaomi tulisi tarjoamaan Xiaomi 12S -puhelimia ainoastaan kotimarkkinoillaan Kiinassa. Xiaomi ei ole toistaiseksi myöskään varmistanut julkaisun tapahtuvan muuta kuin Kiinassa, joka saattaa vahvistaa aikaisemmat raportit.

Lähde: Twitter (Xiaomi), Weibo (kiinaksi) 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi