SponsoroituXiaomi

Ikuista tärkeät hetket Xiaomi 12 Prolla – varusteltu kolmella 50 megapikselin huippukameralla

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 -sarja edustaa markkinoiden parhaimpia teknisiä toteutuksia ja nyt nämä huippupuhelimet ovat saatavilla Suomessa. Xiaomi on panostanut puhelimissa monipuolisiin kameroihin, huippuluokan suorituskykyyn, luokkansa parhaimpiin näyttöihin sekä pikalataukseen.

Uutuuksista Xiaomi 12 Pro erottuu todella vakuuttavilla toteutuksilla. Puhelimessa on huipputason kamerajärjestelmä, mikä koostuu kolmesta 50 megapikselin kamerasta. Näyttö on WQHD+ -tasolla ja siinä on korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Suorituskykyä ei puutu, sillä laitteen sisällä on markkinoiden tehokkain Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Kokonaisuuden kruunaa pitkäkestoinen akku sekä supernopea 120 watin pikalataus.

Suomessa Xiaomi 12 -puhelimet ovat saatavilla kolmessa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat sininen, violetti sekä harmaa. Xiaomi 12 Prosta on saatavilla 12 + 256 gigatavun muistiversio 1099 euron hintaan ja Xiaomi 12 -puhelimesta on saatavilla 8 + 256 gigatavun muistiversio 849 euron hintaan. Puhelimet ovat nyt saatavilla lukuisien jälleenmyyjien kautta.

Puhelimiin voi käydä tutustumassa Xiaomin verkkosivuilta alapuolella olevien linkkien takaa.

Markkinoiden kehittynein kamerajärjestelmä

Ikimuistoisimmat hetket taltioidaan usein taskusta löytyvällä älypuhelimella, joten Xiaomi 12 Prossa on panostettu huomattavasti markkinoiden parhaimpaan kamerajärjestelmään. Puhelimessa on kolmesta 50 megapikselin kamerasta koostuva kokonaisuus, jolla pystytään nappaamaan tarkat kuvat tilanteesta riippumatta.

Pääkamera perustuu kehittyneeseen Sony IMX707 -sensoriin. Kyseessä on kookas 1/1.28 tuuman sensori, jossa on 2.44 mikronin pikselikoko käytettäessä pikseleiden yhdistämistekniikkaa. Pääkameran linssissä on valovoimainen f/1.88-aukko sekä kamerassa on optinen kuvanvakain. Uusi pääkamera mahdollistaa markkinoiden kehittyneimmän hämäräkuvauksen, sillä suuri sensori taltioi 120 prosenttia enemmän valoa ja yksityiskohtia kuin edeltäjäversio.

Toinen kameroista on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera laajalla 115 asteen kuvakentällä sekä f/2.2-aukolla varustellulla kuudesta elementistä koostuvalla linssillä. Kolmas kameroista on myös 50 megapikselin tasoinen, mutta sitä käytetään parempaan zoomauskokemukseen. Telekamera tukee 2x optista zoomausta ja siinä on 48 mm polttoväli sekä f/1.9-aukko.

50 megapikselin pääkameralla.

50 megapikselin ultralaajakulmakameralla.

50 megapikselin telekameralla.

Ammattitason kolmoiskameralla on mahdollista kuvata huippuluokan kuvia, mutta myös elokuvamaisia videoita. Xiaomi 12 Pro tuo selviä uudistuksia erityisesti hämäräkuvaukseen, sillä puhelimen kaikki kamerat tukevat yökuvaustilaa. Kamerat pystyvät käsittelemään suuren määrän tietoa heikossa valaistuksessa ja kuviin taltioituu erittäin luonnolliset yksityiskohdat.

Yökuvaus ei jää Xiaomi 12 Prossa vain perinteisien kuvien varaan, sillä puhelimessa on kehittynyt Ultra Night -videokuvaus. Xiaomi 12 Pro vie videokuvauksen vielä astetta pidemmälle tekoälyyn pohjautuvalla toteutuksella, joka takaa korkealaatuiset videot myös todella vähäisessä valossa.

Xiaomi 12 Prossa on ensimmäistä kertaa myös ProFocus-tarkennus, joka pitää kuvattavan kohteen aina tarkkana. ProFocus on tekoälyyn pohjautuva tekniikka, jolla pystytään taltioimaan jopa liikkuva kohde aikaisempaa tarkempana. Liikkeen seuraamisen ohella ProFocus on varusteltu silmän seurannalla, jolloin kamera tunnistaa kuvattavan kohteen silmän ja pitää kohteen aina tarkkana.

Videokuvauskokemus Xiaomi 12 Prossa on markkinoiden kärkeä, sillä tuettuna on tarkka 8K-videokuvaus. Puhelimen kaikki kamerat tukevat myös 4K-videokuvausta, joten videoiden laadusta ei tarvitse karsia enää edes ultralaajakulmakamerallakaan. Xiaomi 12 Pron videokuvauksessa päästään aivan uuteen ulottuvuuteen elokuva-kuvaustilassa, jossa videoita taltioidaan tyylikkäillä tehosteilla. Lisäksi erilaiset vlog-tilat helpottavat tarinankerrontaa videoiden avulla ja Xiaomi 12 Prolla onnistuu kuvaaminen samaan aikaan etu- ja takakameroilla.

Selfiekuvat onnistuvat erittäin tarkalla 32 megapikselin tasoisella kameralla, joka tukee myös monipuolisesti erilaisia tekniikoita. Etukameralla onnistuu tarkat selfiekuvat myös heikossa valaistuksessa uuden Selfie Night -kuvaustilan ansiosta. Tekoälyllä parannetulla muotokuvatilalla saadaan selfiekuviin miellyttävä syvyysterävyys.

Yhteenveto Xiaomi 12 Pron huippuluokan kameroista

 • Pääkamera: 50 MP (Sony IMX707, 1/1.28”, 1.22 μm (2.44 μm), f/1.88, OIS)
 • Ultralaajakulmakamera: 50 MP (f/2.2, 14 mm, 1.28 μm, 115 astetta)
 • Telekamera: 50 MP (f/1.9, 48 mm, 1.28 μm, 2x optinen zoom)
 • Etukamera: 32 MP (f/2.45)

Uskomaton näyttö ja alan johtavat tekniikat vievät kokemuksen uudelle tasolle

Xiaomi 12 Prossa on näyttöpaneeli, joka on saanut arvostetulta näyttötestaaja DisplayMatelta parhaimman A+ -luokituksen. Markkinoiden parhaimman näytön titteli on saatu laittamalla näyttöön tämän hetken kehittyneimpiä toteutuksia. Näyttö on kooltaan 6,73 tuumaa ja se perustuu laadukkaaseen LTPO AMOLED -tekniikkaan. Siinä on myös kehittynyt AdaptiveSync Pro -tekniikka.

Tarkkuutta näytöltä ei puutu, sillä WQHD+ -tarkkuus takaa huimat 522 pikseliä tuumaa kohden. AdaptiveSync Pro -tekniikalla näytön virkistystaajuus vaihtelee 1–120 hertsin välillä tekemällä kokemuksesta sulavan, mutta samalla se säästää akkua älykkäästi. Näytössä on huimat miljardi väriä ja tuettuna on DCI-P3-värimaailma. Kirkkaus yltää 1500 nitiin, joten ongelmia ei ole luettavuudessa edes kirkkaassa auringonvalossa. Näyttö tukee kehittyneitä HDR10+- ja Dolby Vision -tekniikoita, jotka tekevät katselukokemuksesta aikaisempaakin paremman.

Näytön ohella myös muut tekniset toteutukset ovat avainroolissa lippulaivatason kokemuksien tarjoamisessa. Kun näytön tarjoama markkinoiden parhaimpiin lukeutuva katselukokemus yhdistetään upeaan äänentoistoon, niin Xiaomi 12 Prolla pystyy nauttimaan unohtumattomista elämyksistä. Puhelimessa on neloiskaiuttimet, jotka koostuvat kahdesta diskanttielementistä sekä kahdesta bassoelementistä. Äänentoisto on viritetty yhteistyössä Harman Kardonin ääniammattilaisten kanssa ja Xiaomi 12 Pro tulee kehittynyttä Dolby Atmos -tekniikkaa.

Käyttöjärjestelmänä uutuuspuhelimessa on tuorein Android 12, jonka päällä on Xiaomin monipuolinen MIUI 13 -käyttöliittymä. Uusi käyttöliittymä antaa käyttäjille vapauden kustomoida kokemuksen aikaisempaa monipuolisemmin omakseen. Xiaomi 12 Prolle luvataan myös yksi markkinoiden parhaimmista päivitystuista, sillä puhelin on pitkäaikainen kumppani 3 vuoden Android-päivityksien sekä 4 vuoden tietoturvapäivityksien ansiosta.

Akku täyteen vain 18 minuutissa

Xiaomi 12 Pro erottuu kaikista kilpailijoistaan tehokkaalla 120 watin HyperCharge-pikalatauksella. Uusi lataustekniikka mullistaa älypuhelimien latauskokemuksen, eikä paluuta vanhaan enää kokeilun jälkeen ole. Puhelimen suuresta 4600 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa pitkäksi aikaa, mutta akun loppuessa 120 watin pikalataus pelastaa tilanteen.

Puhelimessa olevassa boost-lataustilassa akun saa tyhjästä täyteen ainoastaan 18 minuutissa, joka on nopeammin kuin kilpailijoiden puhelimissa. Vain muutamassa minuutissa on mahdollista saada päiväksi virtaa. Xiaomi 12 Pron mukana toimitetaan tarvittava 120 watin pikalaturi oletusarvoisesti, joten sitä ei tarvitse enää erikseen ostaa. Supertehokkaan langallisen latauksen ohella kokemusta parantaa 50 watin langaton pikalataus ja Xiaomi 12 Prolla voi ladata muita laitteita langattomasti 10 watin käänteisellä langattomalla latauksella.

Xiaomi on tutkinut ja kehittänyt pikalataustaan jo vuosia ja huolimatta korkeasta lataustehosta, ei se vaikuta millään tavalla akun käyttöikään. Latauksen turvallisuudesta on pitämässä huolen 42 erillistä turvallisuusominaisuutta ja 800 lataussyklin jälkeen akku pysyy 80 prosentin kapasiteetissaan, joka on parempi kuin alla yleisesti. Xiaomi on saanut 120 watin pikalataukselleen myös arvostetun TÜV Rheinlandin Safe Fast-Charge System -sertifikaatin.

Kokonaisuuden on kruunaamassa vielä mullistava suorituskyky, joka on toteutettu Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin avulla. Markkinoiden tehokkain järjestelmäpiiri on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä käytetään Cortex-X2-tekniikkaa. Suorituskykyä on 20 prosenttia enemmän kuin aikaisemmin ja grafiikkasuorituskyky on parantunut 30 prosentilla. Snapdragon 8 Gen 1 vie myös tekoälyn laskentatehon aivan uudelle tasolle parantamalla sitä 400 prosentilla.

Tehoja ei Xiaomi 12 Prosta puutu ja samalla puhelimessa on kehittynyt jäähdytysjärjestelmä. Puhelimen sisällä on erittäin ohut 2900 mm² kookas höyrykammio, joka on huomattavasti suurempi kuin mikään aikaisempi jäähdytystoteutus. Xiaomi 12 Prossa on myös kolme massiivista grafiittilevykerrosta, jotka vähentävät laitteen lämpöä tehokkaasti aktiivisessa käytössä.

Tyylistä ei tingitä

Xiaomi 12 Pro herättää huomiota tyylikkäällä muotoilullaan, jonka keskiössä on laadukas viimeistely ja tyylikkäät väriversiot. Puhelimessa on sulavat linjat ja samettinen mattapintainen viimeistely. Valmistuksessa on käytetty kestävää alumiinia sekä Gorilla Glass Victus -lasia.

Värien osalta tarjolla on jokaiselle varmasti mieleinen toteutus, sillä Xiaomi 12 Pro on saatavilla kolmessa upeassa väriversiossa. Perinteinen musta ilahduttaa käyttäjiä, jotka haluavat perinteikkään tumman puhelimen. Sininen väriversio tuo pirteän ilmeen yhdessä tyylikkään violetin värin kanssa, jotka erottuvat joukosta.

Tutustu Xiaomi 12 Pro -puhelimeen tarkemmin Xiaomin sivuilta tämän linkin takaa.

Xiaomi 12 Pron tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,73 tuumaa, E5 AMOLED, QHD+ (3200 x 1440), 20:9-kuvasuhde, 1-120 Hz, HDR10+, 1500 nitiä
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 + MIUI 13
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-päivityksiä ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Takakamera: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 MP (Sony IMX707, 1/1.28”, 1.22 μm (2.44), f/1.88, OIS)
  • Ultralaajakulma: 50 MP (14 mm, 1.28 μm)
  • Telekamera: 50 MP (f/1.9, 48 mm, 1.28 μm, 2x optinen zoom)
 • Etukamera: 32 MP
 • Akku: 4600 mAh, 120W langallinen pikalataus, 50 watin langaton lataus, 10 watin käänteinen langaton lataus
 • Muuta: Bluetooth 5.2, USB-C, NFC, 5G-yhteydet, sormenjälkilukija näytössä
 • Ääni: Neljä kaiutinta, Harman Kardon, Dolby Atmos
 • Mitat: 163,6 x 74,6 x 8,16 mm
 • Paino: 205 g
 • Värit: Musta, sininen, violetti
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  2 Kommenttia

  1. Mahtaako xiaomi 12 pro olla vesitiivis en huomannut mainontaa.

  2. Minä luulen että ei ole vesitiivis. Sateella ehdottomasti muovipussiin.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Sponsoroitu