MotorolaYleinen

Motorola paljasti: Uusi huippuluokan Moto X40 esitellään 15. joulukuuta

Xiaomi vahvisti tänään julkaisevansa Xiaomi 13 -sarjan lippulaivapuhelimet 11. joulukuuta, mutta heti tämän jälkeen uuden puhelimen julkaisuajankohdan on vahvistanut myös Motorola. Motorola on vihjaillut tasaisesti syksystä lähtien uudesta Moto X40 -puhelimesta, mutta ensi viikolla se nähdään virallisesti.

Motorola kertoo kiinalaisessa Weibo-palvelussa, että uutuuspuhelimen lanseeraustilaisuus on 15. joulukuuta. Vihjailevassa kuvassa nähdään kaksi puhelinta, joissa on kaartuvat näyttöpaneelit. Huhuissa on puhuttu ainoastaan Moto X40 -puhelimesta, mutta Motorola voisi esitellä puhelimesta myös erillisen version näytönalaisella etukameralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moto X40 -puhelin on löydetty jo aikaisemmin kiinalaisen viranomaisen tietokannasta, josta on paljastunut kuvia ja tietoja laitteesta. Odotettavasti kyseessä olisi Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriin perustuva laite. Qualcomm julkisti piirin marraskuussa ja Motorola haluaa olla ensimmäisten joukossa käyttämässä uutuuspiiriä.

Motorolan odotetaan tarjoavan Moto X40 -puhelimessa myös 165 hertsin 6,67 tuuman OLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus. Puhelimeen odotetaan 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia. Kameroita pitäisi olla takaosassa kolme kappaletta, jotka olisivat 50 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin telekamera. Etuosassa on todennäköisesti 60 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 4950 tai 4450 milliampeerituntia ja lataus tapahtunee jopa 125 watin pikalatauksella. Motorolan odotetaan tarjoavan puhelimessa myös uusimman Android 13 -käyttöjärjestelmän sekä muita huippupuhelimelle ominaisia ratkaisuja.

Moto X40 on seuraaja viime vuonna julkaistulle Edge X30 -puhelimelle. Globaalisti uutuuspuhelinta odotetaan myyntiin Motorola Edge 40 Pro -mallinimellä alkuvuoden aikana.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola