XiaomiYleinen

Xiaomi Civi 3 julkaistiin – trendikäs uutuus tarjoaa kaksi 32 megapikselin selfiekameraa ja kaksi selfiesalamaa

Xiaomi Civi 3

Xiaomi on esitellyt tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Xiaomi Civi 3 -älypuhelimen, jonka luvataan olevan trendikäs uutuuspuhelin. Laite on suunnattu erityisesti nuorille kuluttajille. Puhelinta ei odoteta globaalisti myyntiin ainakaan samalla nimellä. Viime vuonna julkaistu Civi 2 nähtiin Suomessa myöhemmin myynnissä Xiaomi 13 Lite -mallinimellä.

Muotoiluun Xiaomi on hakenut tyyliä takaosan pyöreällä kamera-alueella. Lisäksi puhelimen lasipinnat kaartuvat symmetrisesti. Laitteesta on saatu vain 7,56 millimetriä paksu ja painoa on 173,5 grammaa. Xiaomi esitteli uutuuspuhelimen neljässä väriversiossa, joista kolme ovat kaksisävyisiä. Värit ovat violetti, mintunvihreä, kulta sekä harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,55 tuumaa ja se kaartuu 58 astetta molemmilta reunoiltaan OLED-tekniikan ansiosta. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, 1500 nitin kirkkaus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 240 hertsin kosketusherkkyys. Xiaomi on kertonut näytön tukevan 1920 hertsin PWM-himmennystä, 10-bittisiä värejä sekä Dolby Vision -tekniikkaa.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä 4 nanometrin Dimensity 8200-Ultra -järjestelmäpiiri, jonka luvataan tarjoavan hyvän suorituskyvyn. Xiaomi on saanut puhelimeen myös 12 tai 16 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa version mukaan. Lisäksi tarjolla on teratavun versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Civi 3:n takaosassa on kameroita kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera. Se perustuu Sony IMX800 -sensoriin, joka on optisesti vakautettu. Toinen kameroista on 8 megapikselin tasoinen 120 asteen ultralaajakulmakamera ja kolmas on 2 megapikselin tasoinen makrokamera.

Etuosassa on kaksi 32 megapikselin tasoista selfiekameraa, joista toinen on ultralaajakulmainen 100 asteen kuvausalueensa ansiosta. Kamerat tukevat 4K-videokuvausta. Etukameroiden kaverina on myös kaksi selfiesalamaa, jotka tuovat lisää valoa heikossa valaistuksessa kuvattaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 67 watin tehoisella pikalatauksella. Akun pitäisi latautua tyhjästä täyteen vain 38 minuutissa. Käyttöjärjestelmänä on Android 13, jonka päällä hyrrää MIUI 14 -käyttöliittymä. Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, näytönalainen sormenjälkilukija sekä NFC.

Kiinassa Xiaomi Civi 3 tulee myyntiin edullisimmillaan 12 + 256 gigatavun muistiversiossa 2499 juanin hintaan. Suoraan muunnettuna hinta on 329 euroa.

Lähde: Xiaomi Civi 3 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi