XiaomiYleinen

Xiaomi esittelee pian alle 100 euron Redmi A2 -puhelimen – kuvat ja tiedot paljastuivat

Redmi A2

Xiaomi esitteli vasta viime syksynä uudet Redmi A1– ja Redmi A1+ -puhelimet, mutta nyt on tulossa jo uutuusversio. Kyseessä on Xiaomin yksi edullisimmista puhelinmallistoista. Saksalainen Winfuture.de-sivusto on saanut käsiinsä kuvat ja tiedot Redmi A2 -puhelimesta.

Redmi A2 -puhelimen julkaisun kerrotaan tapahtuvan ainakin Saksassa tulevina viikkoina. Puhelimen hinnan kerrotaan olevan todennäköisesti vajaat 97 euroa. Alle 100 euron hintaluokassa puhelimelta ei kannata odottaa mitään ihmeitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Helio G36 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa kahdeksan ydintä. MediaTek hyödyntää kahdeksaa samanlaista Cortex-A53-ydintä, jotka saavuttavat maksimissaan 2,2 gigahertsin taajuuden. Kyseessä on 4G-järjestelmäpiiri. RAM-muistia kerrotaan olevan 2 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Tuettuna on myös 512 gigatavuun asti muistikortti.

Vuodon mukaan Redmi A2 on rakennettu 6,52 tuuman kokoisen IPS LCD -näyttöpaneelin ympärille. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Redmi A2 tukee 2,4 GHz:n WLAN-yhteyttä sekä vanhaa Bluetooth 5.0 -standardia. Xiaomi tarjoilee puhelimessa kaksi SIM-korttipaikkaa, mutta NFC-tuesta on karsittu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on 8 megapikselin pääkamera, jonka rinnalla on todennäköisesti 2 megapikselin syvyys- tai makrokamera. Etukameran tarkkuus yltää 5 megapikseliin. Kameroilla onnistuu 1080p-videokuvaus. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä ladataan 10 watin teholla micro-USB-liittimen kautta. Redmi A2 tarjoilee myös perinteikkään 3,5 millimetrin kuulokeliittimen.

Käyttöjärjestelmänä toimii kevennetty Android 13 Go. Sormenjälkilukijaa ei ole Redmi A2 -mallissa, mutta Xiaomi suunnittelee myös Redmi A2+ -puhelimen julkaisua. Odotettavasti plus-versiossa olisi sormenjälkilukija sekä enemmän muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi A2 julkaistaan kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, sininen ja vihreä. Hintaa pitäisi olla 96,99 euroa ainakin Saksassa. Todennäköisesti Redmi A2- ja Redmi A2+ -puhelimet julkaistaan pian.

Lähde: Winfuture.de (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi