XiaomiYleinen

Xiaomilta myös uusi Redmi A1+ -älypuhelin – vain pieni muutos perusmalliin

Redmi A1+

Xiaomi esitteli Intian markkinoille syyskuun alussa uuden Redmi A1 -älypuhelimen, joka tarjosi edullisella hinnalla puhtaan Android-käyttöjärjestelmän. Sittemmin puhelimen on kerrottu tulevan globaalisti saataville, mutta samalla tarjolle tulee myös hieman paranneltu Redmi A1+ -puhelin.

Molemmat puhelimet ovat ulkoisesti samanlaisia ja asettuvat alle 100 dollarin hintapisteeseen. Ainoa todellinen eroavaisuus puhelimien välillä on se, että Redmi A1+ on saanut takaosaansa sormenjälkilukijan, joka puuttuu Redmi A1 -mallista. Puhelimet ovat saatavilla kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, vihreä sekä sininen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi A1 -sarjan puhelimissa näyttö on kooltaan 6,52 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Lisäksi näytön on kerrottu tarjoavan 20:9-kuvasuhteen, 120 hertsin kosketusherkkyyden sekä 400 nitin kirkkauden. Näytön yläreunassa on etukameraa varten tehty pisaramainen lovi.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio A22 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tuettuna on myös muistikortti jopa yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi A1 vs. Redmi A1+

Puhelimien takaosassa on 8 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. Etuosassa on 5 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin tehoilla micro-USB-liittimen kautta. Puhelimissa on myös yksi kaiutin sekä 3,5 millimetrin perinteikäs kuulokeliitin.

Käyttöjärjestelmänä on puhdas Android 12 Go, jonka päällä ei hyrrää siis Xiaomin tuttua MIUI 13 -käyttöliittymää. Xiaomin mukaan puhdas Android mahdollistaa tekoälyn, joka auttaa nopeudessa ja datan säästämisessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopassa Xiaomi ei ole vielä paljastanut tarkkoja hinta- tai saatavuustietoja, mutta myynnin on kerrottu jo alkaneen globaalisti. Edullisimman Redmi A1 -sarjan puhelimen hinnat alkavat 89 dollarista, mutta tarkemmin hintoja ei ole mainittu. Molemmista on 2 + 32 ja 3 + 32 gigatavun muistiversiot.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi