XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli älylasiensa konseptia – tarjoaa MicroLED-näytön, 5 megapikselin kameran ja Android-käyttöjärjestelmän

Xiaomi on tänään esitellyt älylasiensa konseptilaitetta, jotka näyttävät perinteisiltä laseilta. Xiaomi on saanut älylaseihinsa paljon ominaisuuksia, joita ovat ilmoituksien vastaanottaminen, puheluiden soittaminen, valokuvien ottaminen sekä tekstin kääntäminen.

Älylasien tärkein kohta on MicroLED-näyttö, joka pienentää laitteiden kokoa ja painoa. Xiaomin mukaan MicroLED on älylaseissa paras vaihtoehto, sillä OLED-paneelien tapaisesti MicroLEDin pikselit valaistaan yksitellen. Lisäksi MicroLED mahdollistaa kirkkaammat näytöt ja paremmat tummat sävyt, joiden lisäksi paneelissa on suurempi pikselitiheys ja pidempi käyttöikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on kehittänyt lasien näyttöä varten erillisen sirunsa, joka on kooltaan vain 2,4 x 2,02 millimetriä. Lisäksi lasien näytön kerrotaan olevan mikroskoopin alla riisinjyvän kokoinen ja yksittäisien pikseleiden koko on 4 μm, joten se voidaan sovittaa lasien kehykseen. Xiaomin mukaan älylaseihin on valittu erittäin tehokas yksivärinen näyttöratkaisu, joka pystyy saavuttamaan 2 miljoonan nitin huippukirkkauden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älylasien linssin sisäpintaan lisätty ritilärakenne mahdollistaa valon taittumisen ja ohjaamisen sen turvallisesti ihmissilmään. Tämän ansiosta ihmissilmä voi nähdä täydellisen kuvan. Xiaomin mukaan kaikki tehdään yhden linssin sisällä sen sijaan, että käytettäisiin monimutkaisia linssijärjestelmiä tai peilejä, kuten joissakin älylaseissa on nähty. Optinen aaltojohtotekniikka pienentää merkittävästi laitteen kokoa ja painoa sekä mahdollistaa siksi älylasien perinteisemmän muotoilun.

Xiaomin älylasien konsepti sisältää yhteensä 497 komponenttia, joiden ansiosta kyseessä ei ole vain älypuhelimen toinen näyttö, vaan lasit toimivat uutena itsenäisesti toimivana päätelaitteena. Ilmoitusten ja puhelunäytön lisäksi lasit voivat myös suorittaa itsenäisesti toimintoja, kuten navigoinnin, valokuvien ottamisen sekä reaaliaikaisen tekstin ja valokuvien kääntämisen. Älylaseihin on sisäänrakennettu kaksi mikrofonia sekä kaiuttimet, joiden avulla myös puhelut onnistuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älylasien vuorovaikutusmenetelmä, eli ohjaus on ollut Xiaomin mukaan haastava ratkaisu. Tällä hetkellä konseptilaitteissa on XiaoAI-ääniavustaja, joka pystyy ääniohjauksen avulla suorittamaan toimintoja. Älylasien etuosassa on 5 megapikselin tasoinen kamerasensori, joka mahdollistaa kuvaamisen. Xiaomi on varustellut lasit myös neliytimisellä ARM-prosessorilla, akulla, kosketuslevyllä, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksillä sekä Android-käyttöjärjestelmällä. Lasit painavat vain 51 grammaa.

Koska kyseessä on konseptilaite, niin Xiaomin nyt esittelemiä älylaseja on todennäköisesti turha odottaa myyntiin kovinkaan pian.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi