SamsungYleinen

Samsung käynnisti Android 12- ja One UI 4.0 -päivityksen beetatestaamisen Galaxy S21 -puhelimilla

binary comment

Google ei ole vielä virallisesti julkaissut Android 12 -käyttöjärjestelmää, mutta nyt Samsung on jo aloittanut uusimman version beetatestaamisen yhtiön huippupuhelimissa. Raporttien mukaan Google voisi julkaista Android 12 -version virallisesti 4. lokakuuta, eli muutaman viikon päästä.

”One UI 4 auttaa käyttäjiä luomaan oman, optimoidun mobiilikokemuksen, koska Samsung tunnistaa, että jokainen haluaa täyttää yksilölliset tarpeensa ja mieltymyksensä. Kuten olemme tehneet One UI -käyttöliittymän jokaisen version yhteydessä, olemme kuunnelleet käyttäjiämme ymmärtääksemme innovaatioita, joita tarvitaan paremman, luotettavamman ja parannetun käyttökokemuksen luomiseen”, kertoi Samsung puhelinliiketoiminnan johtaja Dr. TM Roh.

Samsung on aloittanut Android 12 -käyttöjärjestelmän laajemman beetatestaamisen Yhdysvalloissa ja muutamilla muilla markkina-alueilla, kuten Kiinassa, Intiassa, Saksassa, Puolassa sekä Etelä-Koreassa tänään 14. syyskuuta. Android 12 -version päällä päivityksessä toimii myös Samsungin oma One UI 4.0 -käyttöliittymä. Aluksi beetatestaus on mahdollista vain kolmella puhelimella, jotka ovat Galaxy S21, Galaxy S21+ sekä Galaxy S21 Ultra.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verrattuna aikaisempaan Samsung on selvästi aikataulustaan edellä. Viime vuonna Android 11 -version ensimmäinen beetatestaus alkoi lokakuussa, eli noin kuukausi Googlen tekemän julkaisun jälkeen. Tällä kertaa Samsung haluaa olla mahdollisimman nopea, sillä Google ei ole vielä laittanut Android 12 -versiota jakoon edes yhtiön omille Pixel-puhelimille.

Samsung on kertonut One UI 4.0 -käyttöliittymän tarjoavan paljon uusia ominaisuuksia, mukaan lukien erilaiset kustomoitavat teemat. Käyttäjät voivat muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia. Päivitys tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja uudistuksia emojeihin. Lisäksi Samsung lisää järjestelmätason yksityisyysominaisuuksia. Esimerkiksi, jos kameraa tai mikrofonia käytetään, niin niistä ilmoitetaan käyttäjälle kuvakkeen avulla. Myöskin uusi yksityisyyden hallintapaneeli on läsnä, joka on nähtävästi Samsungin itse kehittämä, eikä Googlen kehittämä.

Galaxy-puhelimille Android 12 -käyttöjärjestelmän vakaa versio tulee saataville vielä ennen vuoden 2021 loppua. Tarkkaa aikataulua ei annettu, eikä myöskään tarkkaa laiteluetteloa, joille Android 12 on tulossa.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung