AppleYleinen

Apple julkaisee iPhone 13 -puhelimet ja Watch Series 7 -älykellot alle 24 tunnin päästä – tällaisia uutuuksia on odotettavissa

Applen odotettuun julkaisutilaisuuteen on aikaa enää alle päivä, ja odotukset ovat erittäin korkealla aina syksyllä ennen Applen julkaisuja. Julkaisutilaisuus järjestetään huomenna 14. syyskuuta kello 20.00 Suomen aikaan. Tilaisuus tullaan lähettämään suorana lähetyksenä, joten kuka tahansa voi seurata uutuuslaitteiden julkaisua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilaisuuden antimista on ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta suurimmat julkistukset ovat todennäköisesti iPhone 13 -malliston puhelimet. Applen odotetaan päivittävän varsin pienesti uusia iPhone-puhelimia verrattuna edeltäjäversioihin, mutta onneksi tilaisuuden aikana odotetaan myös monia muita mielenkiintoisia julkaisuja.

Tässä artikkelissa on käyty läpi Applelta odotettavat uutuudet sekä käyty läpi tuotteet, joita ei odoteta nähtävän vielä 14. syyskuuta järjestettävässä tapahtumassa. Applen on huhuttu järjestävän syyskuun aikana myös toisen julkaisutilaisuuden, jossa keskitytään muihin tuotteisiin.

Uudet iPhone 13 -puhelimet

Kuva: Macrumors

Applen odotetuimmat julkaisut ovat iPhone 13 -malliston älypuhelimet, joita on odotettavissa tuttuun tapaan neljä kappaletta. Apple esittelee edullisemmat iPhone 13 mini- ja iPhone 13 -puhelimet, mutta myös kalliimmat iPhone 13 Pro- ja iPhone 13 Pro Max -puhelimet.

Huhujen mukaan iPhone 13 -malliston puhelimet tulevat muistuttamaan viime vuoden iPhone 12 -puhelimia. Odotuksissa on kuitenkin hieman aikaisempaa pienempi lovitoteutus näytössä, mutta sen ei odoteta olevan näytön suurin uudistus. Apple tulee tarjoamaan iPhone 13 -puhelimissa myös korkean 120 hertsin virkistystaajuuden näytössä, joka tekee käyttökokemuksesta aikaisempaa sulavamman.

iPhone 13 -puhelimiin on odotettu myös suurempaa MagSafe-latauskelaa, vahvempia magneetteja, Always-on-Display-toimintoa sekä suurempia muistiversioita. Apple tulee tietojen perusteella poistamaan 64 gigatavun tallennustilan kokonaan valikoimista ja Pro-versioissa voidaan nähdä jopa teratavun verran sisäistä tallennustilaa. iPhone 13 -mallisto saanee lisäksi uusia väriversioita, joita ovat iPhone 13 -malleissa pinkki sekä Pro-versioissa musta ja pronssi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimiin on odotettu parannuksia kameroihin koko malliston laajuisesti. Erityisesti ultralaajakulmakameroihin odotetaan automaattista tarkennusta ja kameroiden pitäisi tarjota parempi optinen zoomaus videokuvauksessa. iPhone 13 -malleissa on odotettu olevan myös aikaisempaa suuremmat akut sekä luonnollisesti uuden sukupolven Apple A15 Bionic -järjestelmäpiiri.

Täysin uusitut Apple Watch Series 7 -älykellot

Varmasti puhelimien jälkeen toiseksi odotetuin uutuustuote on Watch Series 7 -sarjan älykellot. Applen uudet älykellot ovat olleet jo pitkään huhujen kohteena, joten älykellojen tiedetään saavan suuren uudistuksen verrattuna aikaisempaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Watch Series 7 -älykellojen yksi suurimmista muutoksista tullaan näkemään ennakkotietojen mukaan muotoilussa, sillä Apple laittaa kellonsa täysin uusiksi. Apple tulee luottamaan muotoilussa tasakylkiseen toteutukseen, joka on nähty myös yhtiön muissa tuotteissa viimeisen vuoden aikana. Aikaisemmin kelloissa on ollut pyöristetyt kyljet, mutta nyt toteutus on aikaisempaa kulmikkaampi.

Tulevat Apple Watch Series 7 -älykellot ovat aikaisempien huhujen mukaan tulossa tarjolle 41 millimetrin ja 45 millimetrin kokoversioissa, jotka korvaavat nykyiset 40 millimetrin ja 44 millimetrin kokoversiot, joita Apple on tarjonnut Watch Series 4 -kelloista lähtien. Muotoilun osalta Watch Series 7 -sarjassa odotetaan nähtävän myös kokonaan uusi väriversio, joka olisi vihreä.

Apple Watch Series 7 -älykellojen painopiste tulee olemaan akunkestossa, eikä uusia sensoreita sen takia olla tulossa näkemään. Toki edelleen joissain huhuissa puhutaan uudesta verensokerianturista, mutta se saatetaan nähdä myös vasta ensi vuoden älykelloissa. Aikaisemmin Apple on mainostanut kellojaan 18 tunnin akunkestolla, mutta tällä kertaa odotuksissa on parempi akunkesto.

Kolmannen sukupolven AirPods-kuulokkeet

Yksi odotettavista julkaisuista on uudet kolmannen sukupolven Apple AirPods -kuulokkeet, joiden odotetaan tarjoavan pitkään odotettua uudistusta. Joidenkin huhujen mukaan muotoilu tulisi olemaan uusissa kuulokkeissa lähempänä AirPods Pro -kuulokkeita, mutta uusiin AirPods 3 -kuulokkeisiin ei odoteta silikonitulpallista rakennetta.

Apple tulee luottamaan aikaisempaa lyhyempiin varsiin sekä pyöristetympään muotoiluun. Latauskotelon pitäisi olla myös tuttua Applea, mutta siinä on tietojen perusteella 20 prosenttia suurempi akku sekä tuki langattomalle lataukselle. Kuulokkeisiin ei odoteta Pro-versioista tuttua aktiivista taustamelun vaimennusta, vaan todennäköisesti toteutus on ominaisuuksiltaan hyvin lähellä edeltäjäversioita.

AirPods 3- kuulokkeisiin on odotettu kuitenkin uutta langattoman yhteyden tarjoavaa piiriä, joka tarjoaa parannuksia niin yhteyksiin kuin myös akunkestoon. Äänenlaadun on huhuttu olevan pitkälti samanlainen kuin edeltävissä kuulokkeissa, mutta bassontoistoon Apple on saattanut tehdä muutamia parannuksia.

Uudet iOS 15, iPadOS 15 ja watchOS 8

Ohjelmistojen osalta Apple tulee julkaisemaan myöskin uudet iOS 15-, iPadOS 15- sekä watchOS 8 -päivitykset virallisesti. Apple on julkaissut kaikista jo beetaversiot WWDC-kehittäjätapahtumassa kesäkuussa, mutta nyt niiden varsinaisia julkaisupäiviä on lupa odottaa. Luonnollisestikin uudet iPhone 13 -puhelimet tarjoavat heti tuoreeltaan iOS 15 -version. Uusiin päivityksiin voi tutustua yksityiskohtaisista artikkeleistamme alapuolella olevien linkkien kautta.

Mitä ei odoteta?

Tilaisuuden suurimpien julkaisujen odotetaan olevan uudet iPhone 13 -puhelimet, Watch Series 7 -älykellot sekä AirPods 3 -kuulokkeet. Todennäköisesti uusia iPadeja sekä Mac-tietokoneita joudutaan odottamaan hieman pidempään.

Applelta on odotettu tämän vuoden aikana vielä uudelleen suunniteltua iPad Mini -tablettia sekä uutta iPad-laitetta, mutta toistaiseksi tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole tiedossa. iPad minin on odotettu saavan iPhone-puhelimista tutun muotoilun, parannuksia suorituskykyyn sekä 8,5-9-tuuman kokoisen näyttöpaneelin. Tabletissa on myös virtapainikkeeseen sijoitettu sormenjälkilukija ja muita pieniä uudistuksia. Edullisemman iPad-tabletin on odotettu olevan aikaisempaa ohuempi sekä tarjoavan A13 Bionic -järjestelmäpiirin.

Hyvin epätodennäköisesti tilaisuudessa tullaan näkemään uudet Macbook Pro- tai Macbook Air -tietokoneet. Apple tulee järjestämään uusia tietokoneitaan varten erillisen julkaisutilaisuuden myöhemmin tämän syksyn aikana, sillä yhtiön odotetaan julkaisevan uuden sukupolven M-sirun.

Huomenna 14. syyskuuta järjestettävä tilaisuus ei tule olemaan ainoa tilaisuus syksyn aikana, vaan erilaisia tuotteita on odotettavissa myöhemmin lisää. SuomiMobiilissa tullaan seuraamaan Applen tulevaa julkaisutilaisuutta tarkkaan ja uutisia laitteista on luvassa tilaisuuden edetessä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple