SonyYleinen

Vuotokuvissa Sonyn tuleva Xperia 1 III -huippupuhelin – takaosassa ensimmäistä kertaa periskooppikamera

Sony on julkaisemassa todennäköisesti kevään aikana useamman älypuhelimen, sillä aikaisemmin kuvavuodoissa on nähty Xperia 10 III sekä uusi kompakti Xperia-puhelin. Tällä kertaa tunnettu vuotaja Steve Hemmerstoffer, eli OnLeaks on julkaissut Voice-palvelussa kuvia tulevasta Xperia 1 III -huippupuhelimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuoreet vuotokuvat pohjautuvat jälleen CAD-mallinnuksiin, joten joitain yksityiskohtia saattaa vielä muuttua ennen julkaisua. Yleinen ulkoinen toteutus käy kuitenkin kuvista selvästi ilmi, ja Sony näyttääkin jatkavan tutulla muotoilulla, joka nähtiin jo Xperia 1 II -puhelimessa viime vuonna. Nyt Xperia 1 III -puhelimessa on tuttu 21:9-kuvasuhteen näyttöpaneeli etuosassa, jonka kehyksiä on jälleen pienennetty, mutta ylä- ja alaosissa on paksummat kaistaleet kaiuttimien ja kameran takia.

Xperia 1 III -puhelimen takaosan vasemmassa yläkulmassa on pitkulainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria, joista yksi on periskooppikamera, joka tarjoaa todennäköisesti 5x optisen zoomauksen. Sonyn puhelimissa ei ole aikaisemmin nähty periskooppikameraa, joka on täysin uusi ominaisuus Xperia 1 III -mallissa. Laitteen takaosassa nähdään myös ZEISS-logo, joka vahvistaa Sonyn jatkavan yhteistyötä ZEISS:n kanssa.

Kuvat paljastavat Xperia 1 III -puhelimen oikeassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet, sormenjälkilukija, virtapainike sekä kuviollinen kamerapainike. Laitteen yläreunassa on 3,5 millimetrin kuulokeliitin, ja alareunassa nähdään USB-C-tyypin latausliitin. Tietojen mukaan puhelimessa olisi 6,5 tuuman suuruinen 4K-näyttöpaneeli, joka perustuu OLED-tekniikkaan. Lisäksi puhelimessa kerrotaan olevan muistikorttipaikka. Kyseessä on myös todennäköisesti Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin perustuva laite.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa, milloin Sony tulee julkaisemaan Xperia 1 III -puhelimen. Kevään aikana Sonyn odotetaan kuitenkin julkaisevan useamman uuden puhelimen.

Lähde: Voice.com (OnLeaks)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony