XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli nelijalkaisen CyberDog-robotin – hinta 1300 euroa, suunnattu kehittäjille ja robottiharrastajille

Xiaomi on esitellyt tänään Cyberdog-robottikoiran, jonka kerrotaan olevan uusi rohkea askel tulevaisuuden teknologian tutkimisessa. CyberDog on Xiaomin ensimmäinen kokeilu robotiikan avoimen lähdekoodin yhteisölle ja kehittäjille maailmanlaajuisesti. Xiaomin mukaan robottiharrastajat voivat nyt kilpailla ja kehittää yhdessä nelijalkaista robottia.

CyberDog on varusteltu Xiaomin itse kehittämillä servomoottoreilla, joiden pitäisi tarjota suurta nopeutta, ketteryyttä ja laajaa liikealuetta. Suurimmalla jopa 32N·m/220Rpm vääntömomentilla ja pyörimisnopeudella CyberDog pystyy suorittamaan erilaisia nopeita liikkeitä jopa 3,2 metriä sekunnissa vauhdilla ja monimutkaisia toimintoja, kuten takaperinvoltin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CyberDogin aivoina toimii NVIDIA Jetson Xavier NX -piiri, joka sisältää 384 CUDA-ydintä, 48 Tensor-ydintä, 6 Carmel ARM -prosessoria ja 2 syvän oppimisen moottoria. CyberDog on varustettu 11 korkean tarkkuuden anturilla, jotka antavat välittömän palautteen liikkeistä. Tämä sisältää kosketusanturit, kamerat, ultraäänianturit, GPS-moduulit ja paljon muuta, mikä antaa CyberDogille paremman kyvyn aistia, analysoida ja olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa.

Kamerasensoreissa Xiaomi hyödyntää älypuhelimista tuttua kuvantamistekniikkaa, joka mahdollistaa CyberDogille parantuneen kyvyn havaita ympäristöä. Robotissa on interaktiivisia teköälykameroita, erittäin laajakulmaiset kalansilmäkamerat ja Intel RealSense D450 Depth -moduuli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Robotin näköjärjestelmään on kehitetty myös itsenäinen kohteen seuranta, SLAM ja esteiden välttäminen ja navigointi. Tämä tarkoittaa, että CyberDog voi analysoida ympäristöään reaaliajassa, luoda karttoja, piirtää määränpäänsä ja välttää esteitä. Yhdessä ihmisen asennon ja kasvojentunnistuksen seurannan kanssa CyberDog pystyy seuraamaan omistajaa ja hyppäämään esteiden yli.

CyberDog-robotissa on myös monipuoliset liitännät, sillä Xiaomin mukaan robotissa on kolme USB-C-liitintä ja yksi HDMI-portti.

CyberDog perustuu kokonaan avoimen lähdekoodin algoritmeihin. Xiaomi on julkaissut robotin rajallisena 1000 kappaleen eränä ja hintaa sillä on 9999 juania, eli noin 1316 euroa. Xiaomi perustaa myös avoimen lähdekoodin yhteisön, jossa tullaan jakamaan jatkuvasti edistystä ja tuloksia kehittäjien kanssa ympäri maailmaa.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi