HMDNokiaYleinen

Viisi uutta Nokia-älypuhelinta sai Bluetooth-sertifikaatin – uutuuslaitteita odotetaan syksyllä

HMD Global on valmistelemassa jälleen uusien Nokia-älypuhelimien julkaisua, sillä tällä kertaa viisi toistaiseksi julkaisematonta Nokia-puhelinta on saanut Bluetooth-sertifikaatin. Vasta hiljattain HMD Global esitteli Nokia XR20-, Nokia C30– ja Nokia 6310 -puhelimet, joten uusia Nokia-puhelimia on todennäköisesti lupa odottaa syksyn aikana.

Bluetooth-sertifikaatin ovat saaneet Nokia-puhelimet, joiden mallikoodit ovat TA-1370, TA-1358, TA-1361, TA-1367 ja TA-1390. Toistaiseksi mistään mainituista puhelimista ei ole kuultu mitään tietoja aikaisemmin. Mallikoodit saattavat kuulua yhden laitteen useille eri versioille tai sitten kyseessä on useamman eri Nokia-puhelimen mallikoodit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viisi uutta Nokia-älypuhelimien mallia sai Bluetooth-sertifikaatin.

Sertifiointi ei toistaiseksi paljasta laitteista muuta kuin Bluetooth 5.1 -yhteyden sekä Android-käyttöjärjestelmän. Vastaava Bluetooth 5.1 löytyi myös Nokia XR20-, Nokia X20- ja Nokia X10 -puhelimista, joissa on Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri. HMD Global saattaa olla tuomassa markkinoille jälleen uuden Snapdragon 480 5G -laitteen, mutta täyttä varmuutta siitä ei voida pelkän Bluetooth-version perusteella sanoa.

Uusien Nokia-puhelimien sertifiointien ilmestyminen ei ole kovinkaan suuri yllätys, sillä jo aikaisemmin tunnettu vuotaja Evan Blass kertoi Twitterissä tulossa olevan neljä uutta Nokia-laitetta. Blassin mukaan luvassa ovat Nokia T20-, Nokia G50-, Nokia G300- ja Nokia X100 -laitteet. Nokia T20:n tiedetään olevan edullinen tabletti, josta on kuultu aikaisemminkin tietoja.

Nokia G -mallistoon on luvassa kaksi uutta laitetta, joista toinen on ”Punisher” -koodinimeä kantava Nokia G50, josta on myöskin nähty vuotoja jo aikaisemmin. Kyseessä odotetaan olevan edullinen 5G-yhteyksillä varusteltu älypuhelin. Toinen malliston laite on ”Aoki” -koodinimeä kantava Nokia G300. Toistaiseksi Nokia G300 -laitteesta ei tiedetä paljoakaan, mutta sen voidaan olettaa olevan G-malliston kärkimalli parhaimmilla ominaisuuksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia X -mallisto on HMD Globalin kärkimallisto, johon on nyt tulossa ”Deadmau5” -koodinimeä kantava laite, jonka markkinointinimi on Nokia X100. Kyseessä on todennäköisesti pitkästä aikaa Nokia-lippulaivapuhelin, sillä X-mallistossa suurempi numero tarkoittaa myös parempaa laitetta.

Todennäköisesti lähiviikkojen aikana tulevista Nokia-puhelimista tullaan kuulemaan enemmän tietoja.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD