XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli uuden konseptipuhelimensa – varusteltu neljälle reunalle kaartuvalla näytöllä ja portittomalla rakenteella

Xiaomi on paljastanut tänään uuden konseptipuhelimensa varsin pintapuolisesti. Kyseessä on konsepti, jossa kiinalaisyhtiö esittelee neljältä reunalta kaartuvaa ”vesiputousnäyttöä” sekä täysin portitonta rakennetta. Xiaomin mukaan kyseessä on futuristinen toteutus, mutta nyt esiteltyä konseptilaitetta ei nähdä myynnissä asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konseptipuhelimen tavoitteena on ollut toteuttaa älypuhelin, jossa päästään lähemmäksi ”vain näyttöä” -tavoitetta. Taittuvat näytöt ovat jo Xiaomin mukaan uusi normaali, joten alan ensimmäisen neljältä reunalta kaartuvan näytön suurin haaste ei ollut näytön taivuttaminen, vaan ennemminkin 88 asteisen neliömuotoisen lasipaneelin valmistus sekä 3D-liimausprosessi. Xiaomin mukaan nyt esitelty neljältä reunalta kaartuva näyttötoteutus on rikkonut kaikki lasintuotannon tekniset rajat.

Xiaomi on joutunut ”hyperkaarevan lasin” kiillotukseen kehittämään itse lasinjalostuslaitteet, sillä taivutus vaatii korkean 800 asteen lämpötilan, neljä erilaista kiillotustyökalua ja jopa yli kymmenen monimutkaista kiillotusprosessia. Xiaomi on myös yhdistänyt neljältä reunalta kaartuvan lasin taittuvaan näyttöön 3D-liimausprosessilla, joka takaa täydellisen ja virheettömän näytön toiminnan.

Näytön ohella konseptipuhelimen toinen kohokohta on portiton rakenne, joka johtuu reunoille asti vahvasti kaartuvasta näytöstä. Mitään portteja, kuten latausliitäntä tai kuulokeliitäntä ei puhelimeen olisi yksinkertaisesti edes mahtunut. Xiaomi hyödyntää toteutuksessa 46 itse kehitettyä patentoitua tekniikkaa, joiden avulla fyysiset portit ja painikkeet voidaan toteuttaa tyylikkäämmillä vaihtoehdoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konseptipuhelimessa puheluihin käytettävä kuuloke on integroitu näyttöön pietsosähköisellä toteutuksella, joka nähtiin muun muassa yhtiön Mi MIX -puhelimessa muutama vuosi sitten. Puhelimessa on myös kolmannen sukupolven näytönalaiset kamerat, langaton lataus, eSIM-tuki sekä paineherkät näytön reunat, jotka kaikki korvaavat perinteiset älypuhelimissa nähdyt toteutukset.

Xiaomin esittelemä konseptipuhelin ei ole nähtävästi tulossa myyntiin ollenkaan, vaan Xiaomi halusi demota uusia innovaatioitaan. Todennäköisesti tulevaisuudessa Xiaomin puhelimissa vastaavia ratkaisuja tullaan näkemään.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kun Xiaomi on niinkin suosittu kuin on ja koko ajan tulee suosituimmaksi. Niin voisivat kyllä päivitys tuen pistää paremmaksi. Nyt tulee vain yksi Android päivitys ja kolmen kuukauden välein turvapäivitykset. Mutta kuinka kauan. Miui kyllä päivittyy kauemmin. Minulla on redmi note 9 pro.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi