XiaomiYleinen

Xiaomi perusti yrityksen Suomeen – Kiinalaisjätti tuo kamerateknologioiden tuotekehitystä Tampereelle

Kiinalainen Xiaomi on perustanut tuotekehitysyksikön Tampereelle.

Kiinalainen Xiaomi on rekisteröinyt Xiaomi Finland Oy -nimisen yrityksen Suomessa. Asia käy ilmi yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Xiaomi on yksi maailman suurimmista ja nuorimmista älypuhelinvalmistajista. Yritys perustettiin Kiinassa vuonna 2010 ja lyhyen historiansa aikana Xiaomi on noussut maailman neljänneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi sekä työllistää yli 16 000 työntekijää.

Suomessa yhtiön toiminimi on Xiaomi Finland Oy ja toiseksi nimivaihtoehdoksi on ilmoitettu Xiaomi Technology Finland Oy. Yrityksen kotipaikkakunnaksi on merkitty Tampere ja osoitteeksi Hermiankatu 6-8 H. Yrityksen perustusasiakirjojen mukaan perustamispäiväksi on merkitty 20. toukokuuta 2019. Asiakirjoista käy ilmi myös, että Xiaomi Finland Oy:n osakkeiden lukumäärä on 2 000 000 ja yhden osakkeen hinta on yksi euro. Kaikki yhtiön osakkeet on merkitty Alankomaihin rekisteröidylle Xiaomi Technology Netherlands B.V. -yritykselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Finland Oy:n toimitusjohtajaksi sekä hallituksenjäseneksi on ilmoitettu saksalainen David Arthur Felix, hallituksen puheenjohtajana toimii Xiaomin perustajajäsen Lin Bin sekä hallituksen yksi ilmoitetuista jäsenistä on Xiaomin talousjohtaja Shou Zi Chew. Yrityksellä on myös ainakin yksi suomalainen edustaja. Suomeen perustetun yrityksen toimialana on ohjelmistojen, IT-järjestelmien ja telekommunikaatiolaitteiden tutkimus ja kehitys sekä niihin liittyvät palvelut.

Suomessa Xiaomi tulee keskittymään SuomiMobiilille annettujen tietojen mukaan aluksi kamerateknologioiden tuotekehitykseen.

”Xiaomi Finland Oy keskittyy ainakin aluksi kamerateknologioiden tuotekehitykseen Tampereella”, kertoi Xiaomi Suomen johtaja Jarno Nikkanen.

Yrityksen ilmoittamat toimitilat ovat osa suurta Hermia-teknologiapuistoa Tampereen Hervannassa. Xiaomi Finland Oy:n tiloissa on vuokraajan mukaan tilaa reilun 20 hengen tiimille.

Xiaomi Finland Oy:n toimitilat sijaitsevat Hermia-teknologiapuistossa Tampereen Hervannassa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi